dobroge.tv

Live

Angajații din Sănătate și Asistență Socială au ieșit astăzi în stradă

23 decembrie 2021
Publicitate

Sindicaliștii Sanitas au ieșit în stradă astăzi la București. Este vorba de angajații din Sănătate și Asistență Socială. De la Constanța au participat 16 membri. Oamenii sunt nemulțumiți de salarii, dar și de sporurile pe care trebuiau să le primească. Mai mult, susțin că personalul din același sector de activitate este plătit diferit deși prestează aceeași muncă. Lucru care poate conduce la „tensionarea relaţiilor profesionale și deteriorarea atmosferei din echipă, spun sindicaliștii.

Au procedat, din punctul nostru de vedere, total în afara legii și discriminatoriu, având în vedere că personalul TESA nu a primit absolut nicio majorare și au rămas cu salariile la nivelului anului 2019, iar personalul sanitar auxiliar a primit un sfert din cât trebuia să i se acorde.

La 1 martie 2018 medicii, asistenții medicali și ambulațierii s-au dus la maximum în grilă și evident că și sporurile pentru condițiile muncă au fost calculate la maximum din grilă. În 2020, farmaciștii, biologii, chimiștii și alte categorii s-au dus la maximum în grilă și au rămas cu sporturile la nivelul anului 2018, iar personalul tehnic administrativ și personalul sanitar auxiliar au salariile la nivelul anului 2019 și sporurile raportate la 2019. Avem multe drepturi salariale neacordate.

Colegii din Asistență Socială nu au primit nici acum stimulentul de risc pentru perioada stării de urgență când au fost izolați la locul de muncă. Guvernul României a cerut un răgaz de 120 de zile să facă calcule să vadă de unde ar putea, dacă ar putea să ia bani”, a declarat Nicolae Manea, președintele Sindicatului Sanitas Constanța.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233