dobroge.tv

Live

Mai mulți angajați de la diferite unități medicale și de la asistență socială din Constanța au intrat în grevă japoneză pe termen nelimitat

22 decembrie 2021
Publicitate

O parte dintre angajații din Sănătate și Asistență socială din județul Constanța a intrat astăzi în grevă japoneză pe termen nelimitat. Oamenii sunt nemulțumiți de salarii, dar și de sporurile pe care trebuiau să le primească. Sindaliștii Sanitas spun că, salarizarea personalului din acelaşi sector de activitate se face în moduri diferite. Acest lucru conduce la „tensionarea relaţiilor profesionale și deteriorarea atmosferei din echipă cu impact direct asupra calităţii serviciilor furnizate”, susțin sindicaliștii. Mâine, aceștia vor picheta Guvernul României.

Majorarea salariilor pentru întreg personalul din sănătate și asistență socială, inclusiv pentru personalul TESA și stabilirea sporurilor prin raportare la salariul de bază aflat în plată sunt cele două revendicări ale Sindicatului Sanitas din Constanța.

Personalul tehnic administrativ și personalul sanitar auxiliar, care au primit doi ani la rând majorare, adică în 2019 și 2020, câte un sfert din cât trebuiau să primească anual, de doi ani de zile nu au primit nimic și acum i-au împărțit în două: personalul sanitar auxiliar ia o pătrime din cât trebuia să primească, iar personalul tehnic administrativ nu ia nimic”, a declarat Nicolae Manea, președintele Sindicatului Sanitas Constanța.

Mai mulți angajați de la diferite unități medicale și de la asistență socială au intrat miercuri în grevă japoneză. Aceștia au purtat în piept pe parcursul întregii zile un ecuson în semn de protest. Activitatea nu a fost afectată.

Suntem în acest ghiveci care nu este corect, creează discriminări și bineînțeles, foarte multă nemulțumire. La momentul acesta, în cele două sisteme avem o situație total atipică față de ceilalți bugetari”, a mai declarat Nicolae Manea, președintele Sindicatului Sanitas Constanța.

Angajații sunt dispuși să stea în grevă japoneză pe termen nelimitat. Mai mult, 16 membrii ai Sindicatului Sanitas Constanța vor merge joi la București pentru a picheta Guvernul României.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233