dobroge.tv

Live

Postul - o curățare a sufletului, dar și a trupului. ''Este foarte important cel puțin două, trei zile pe săptămână''

21 decembrie 2021
Publicitate

Postul Crăciunul, ca și celelalte posturi de peste an, reprezintă o adevărată provocare pentru credincioși. Pe lângă curățarea spiritului, acesta asigură și o cură de detoxifiere a organismului. Medicii recomandă, măcar de două ori pe săptămână, înlocuirea produselor animale cu proteine vegetale. Ba mai mult, specialiștii susțin că o alimentație bogată în legume și fructe crește durata de viață. Însă, nu toți oamenii pot ține postul până la capăt, iar cele mai frecvente motive sunt lipsa cărnii, dar și faptul că este foarte costisitor.

În ultimii ani, Postul Crăciunului, ca și celelalte posturi, și-a găsit o dublă întrebuințare. Pe lângă aspectul religios, care reprezintă o curățare a spiritului, specialiștii spun că aduce nenumăroase beneficii asupra organismului, acționând ca o cură de detoxifiere.

"S-au făcut studii fiarte amănunţite și s-a constatat că consumul unei cantități mari de carne micșorează durata de viață. Și în vegetale și în legume și în fructe există și proteină și zaharuri și toate principiile alimentare. Deci postul este foarte important cel puțin două - trei zile pe săptămână", a declarat dr. Leon Dănăilă, neurochirurg.

De asemenea, alimentele proteice vegetale sunt importante și ar trebui să facă parte din fiecare masă.

"Proteinele pentru perioada de post pot fi luate din anumite legume cum sunt ciupercile care sunt foarte bogate, fasolea și alte plante verzi. Postul este o perioadă în care organismul se reface și pentru care ne va mulțumi mai târziu. Analizele pe care le-am făcut unor pacienți că sunt perioade de excepție pentru corpul uman care se revigorează și capătă alte energii în urma acestui regim", a spus dr. Eugenia Munteanu, medic de familie.

Nucile, fisticul, caju, migdalele, semințele sau alunele sunt foarte recomandate în timpul postului, fiind surse bogate în grăsimi sănătoase. La fel de indicate în timpul unui post sunt vitamina E, magneziul, fosforul sau seleniul.

"Să includem nuci, migdale, caju, seminţe de cânepă, pentru proteină, pentru conținutul de proteină. Și nu foarte mult, multă apă", a spus Cecilia Apostoiu, dietetician.

În ciuda tuturor acestor avantaje, unii oameni spun că le este greu să țină post, motivul cel mai des invocat fiind costurile mari pe care le implică un astfel de regim alimentar.

Specialiștii recomandă ca măcar de două ori pe săptămână să înlocuim produsele de origină animală cu fructe, iar înainte de a începe postul este indicat să consultăm medicul de familie, pentru a ne asigura că nu accentuăm anumite afecțiuni. Un set de analize poate să fie de asemenea, util pentru a verifica dacă nu există anumite riscuri sau deficite nutriționale.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233