dobroge.tv

Live

Faţă în faţă cu dezastrul lăsat de flăcări. Dezvoltatorul imobiliar este de negăsit/''Ne-am bazat pe notar, notarul care trebuie să verifice actele înainte de a se semna''

20 decembrie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Drama locatarilor din blocul care a ars în Constanța e greu de descris în cuvinte. Cei care au intrat în case astăzi au fost copleşiţi de modul în care și-au găsit aprtamentele. Pereţii sunt incineraţi, geamurile termopan au fost topite de incendiu iar mobila e bună de dat la gunoi. Dezvoltatorul imobiliar este de negăsit aşa că locatarii nu mai au speranţe că vor fi ajutaţi prea curând.

Cele mai afectate locuințe, atât de flăcări, cât și de fumul dens, sunt apartamentele de la etajele inferioare. Niciunul nu mai are ferestre, iar pereții sunt distruși de flăcări și fum. Focul a pârjolit totul în cale, iar oamenilor le-a rămas doar recunoștința că sunt în viață.

La cinci zile de la teribilul incendiu care a cuprins blocul din Constanța, locatarii se întreabă când se vor putea reveni la casele lor.O parte dintre locatari s-a întors și luni la locuințele lor. Au început să facă ușor, ușor singuri curățenie.

"Primul lucru asta trebuie să se facă - utilitățile. Că oamenii o să se adune: cu neamuri, cu prieteni și-o să rezolve problemele care sunt în fiecare apartament. Astăzi reuşim să strângem grosul din balcoane şi pe urmă vedem. Nu avem apartamentul asigurat, n-am avut mașină asigurată, n-am avut CASCO și toate astea s-au dus”, a povestit o locatară.

“Apartamentul este evaluat la 50.000 de euro, iar bunurile sunt undeva la 25.000 de euro şi încercăm acum să curăţăm să putem demara renovarea“, a povestit un locatar.

“În apartament este dezastru, la bucătărie totul este terminat. Şi centrala, tot, tot…”, a spus un alt locatar.

Inspectorii de stat în construcții au stabilit că structura blocului nu a fost afectată însă pompierii au anunțat că actele clădirii nu erau în regulă.

"Poate c-a fost și greșeala proprietarilor că nu s-au interesat, dar ne-am bazat pe notar, notarul care trebuie să verifice actele înainte de a se semna. E primul responsabil: când te-ai dus să semneze, ăla trebuie să verifice toate actele", a spus un constănţean.

Muncitorii de la salubritate au intrat deja în garajul blocului și au curățat parcarea. Acum, locatarii nu-și doresc decât un lucru: ca reparațiile să înceapă în curând și să se întoarcă cât mai repede acasă.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233