Certaţi cu bunul simţ. Ce au lăsat în urmă turiştii pe plajele sălbatice de la Vadu şi Corbu

Weekend aglomerat pe plajele sălbatice de pe litoral. Peste 20.000 de oameni au ales să se relaxeze la Vadu şi Corbu, iar unii dintre ei au fost amendaţi pentru că au încălcat legislaţia din zonele protejate.
”Weekend-ul trecut, 25-26 iulie 2020, un număr foarte mare de turişti au sosit pe plajele sălbatice din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării. În zona Vadu-Corbu-Midia, s-a înregistrat iarăşi cel mai mare aflux de vizitatori şi în continuare mulţi dintre aceştia nu au respectat regulile specifice zonei costiere aflată în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, respectiv au campat ilegal şi au parcat maşinile pe habitatele de interes comunitar. În ziua de sâmbătă au fost estimaţi în total pe plajele Vadu - Corbu – Midia, aproximativ 13.500 de turişti şi 1.650 de autovehicule, iar duminică, pe aceleaşi plaje au fost estimaţi 11.300 de turişti şi 1.380 autovehicule”, au transmis, luni, reprezentanţii Administraţii Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.
Aceştia au precizat că s-a constatat o tendinţă a turiştilor de a lăsa din ce în ce mai multe deşeuri direct pe plaje sau pe habitatele naturale din zonă,
în loc de a le depozita în locurile special amenajate.
Reprezentanţii Asociaţiei anunţă că au fost întreprinse acţiuni comune de control cu echipe mixte formate din inspectorii ecologi ai Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, Gruparea Mobilă de Jandarmi Tomis, Constanţa şi reprezentanţii Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul RBDD.
”Pentru încălcările legii constatate, ecologi ai Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării au aplicat sâmbătă un număr de 65 amenzi contravenţionale în valoare de 43.500 lei, şi 7 avertismente, iar duminică au aplicat un număr de 54 de amenzi contravenţionale în valoare de 19.600 lei şi 16 avertismente, conform Legii 82/1993 şi OUG 202/2002”, au mai transmis reprezentanţii Asociaţiei.
Şi celelalte plaje de pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării au fost monitorizate de către inspectorii ecologi ai ARBDD, astfel, pe plaja Portiţa s-au estimat 380 turişti, pe plaja Sf. Gheorghe 300 turişti, iar pe plaja Sulina 1.700 turişti.
Galerie Foto
Eveniment
Social
Externe
Sănătate
Educație

Ziua Mondială a Sănătății, marcată pe 7 aprilie. Care este programul la SCJU Constanța

CONSTANȚA. A fost livrat primul microbuz electric

Campania electorală din 2025: ce este permis și ce este interzis
Indemnizațiile de creștere a copilului și stimulentele de inserție vor fi plătite înainte de Paște
Spitalul Județean Constanța își extinde serviciile medicale. VEZI despre ce este vorba
Noi reguli de circulație! Două străzi devin cu sens unic
Primăria Constanța a finalizat demersurile pentru avizele necesare noului stadion
Mai multe


DESPRE GRIJILE VIEȚII


DE LA MOARTE LA VIAȚĂ


IUBIREA CARE UCIDE


APOSTOLIA MILENIULUI III


PUTEREA CRUCII


URMAREA LUI HRISTOS

