Formularul de localizare PLF poate fi accesat de astăzi. Cei care nu îl completează riscă amenzi de până la 3.000 de lei
Formularul de localizare a pasagerilor, noul document pe care călătorii care vin în România trebuie să-l prezinte obligatoriu la frontieră de mâine, este disponibil încă de astăzi. Lipsa acestuia poate să le aducă românilor amenzi de până la 3.000 de lei. Vestea bună este că odată implementat acest sistem, declaraţia obligatorie de carantinare dispare şi asta poate însemna finalul cozilor infernale din aeroport.
Formularul de localizare a pasagerilor poate fi accesat începând de astăzi de pe platforma plf.gov.ro. Documentul poate fi completat cu 24 de ore înainte de intrarea în ţară, nu mai târziu de 24 de ore după sosirea în România.
„Înainte de a sosi în ţară, cu câteva ore sau chiar câteva minute, se accesează aplicaţia plf.gov.ro şi se introduce o adresă de e-mail. Mai departe accesăm adresa de e-mail, deschidem mesajul şi intrăm în linkul de accesare. Se completează similar cu aplicaţia de certificat digital şi va putea fi folosită foarte uşor de orice persoană. Introducem toate câmpurile obligatorii, iar ulterior salvăm documentul. Odată salvat acesta nu mai poate fi editat, dacă dorim să actualizăm datele, va trebui să completăm un nou formular. Instrumentul digital pe care l-am dezvoltat pentru Ministerul Sănătăţii şi autorităţile medicale vine în sprijinul acestora pentru realizarea anchetelor epidemiologice”, a explicat Cătălin Chirca, purtătorul de cuvânt al STS.
Persoanele care călătoresc în familie pot completa un singur exemplar. Formularul se salvează şi este înscris automat în platformă, care este conectată atât la sistemul Corona Forms cât şi la Evidenţa Populaţiei.
Amendă între 2.000 şi 3.000 de lei pentru cine nu completează formularul PLF
Cozile şi aglomeraţia se formează dincolo de aceste uşi, chiar la debarcare, acolo unde pasagerii care sosesc din ţările cu risc ridicat de infectare trebuie să stea la coadă pentru a prezenta acea declaraţie de carantinare pe proprie răspundere. Vestea bună este că, de luni, declaraţia nu mai trebuie completată şi astfel ar putea dispărea şi îmbulzeala.
Formularul de localizare este deja implementat în 18 state din Uniunea Europeană. Românii care vin acasă de sărbători sunt deja obinuiţi cu el. PLF-ul poate fi accesat de pe telefon, tableta sau PC, iar dacă sunt introduse date greşite este nevoie de generarea unui nou document.
Datele rămân în sistem 14 zile.
Sursă foto: Adevărul
Eveniment
Social
Externe
Sănătate
Educație

Ziua Mondială a Sănătății, marcată pe 7 aprilie. Care este programul la SCJU Constanța

CONSTANȚA. A fost livrat primul microbuz electric

Campania electorală din 2025: ce este permis și ce este interzis
Indemnizațiile de creștere a copilului și stimulentele de inserție vor fi plătite înainte de Paște
Spitalul Județean Constanța își extinde serviciile medicale. VEZI despre ce este vorba
Noi reguli de circulație! Două străzi devin cu sens unic
Primăria Constanța a finalizat demersurile pentru avizele necesare noului stadion
Mai multe


DESPRE GRIJILE VIEȚII


DE LA MOARTE LA VIAȚĂ


IUBIREA CARE UCIDE


APOSTOLIA MILENIULUI III


PUTEREA CRUCII


URMAREA LUI HRISTOS

