dobroge.tv

Live

Mare de lacrimi după moartea lui Călin Hanţiu, cunoscutul balerin şi coregraf al Constanţei: „Ce păcat că se sting oamenii cu suflet mare”

Mare de lacrimi după moartea lui Călin Hanţiu, cunoscutul balerin şi coregraf al Constanţei: „Ce păcat că se sting oamenii cu suflet mare”
17 decembrie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Călin Hanţiu, cunoscutul balerin şi coregraf al Constanţei, fost prim-solist al trupei de balet Oleg Danovski în perioada sa de glorie, a murit. Artistul suferea de o boală necruţătoare, scrie Adevărul.

Călin Hanţiu a fost unul dintre cei mai buni balerini ai României, jucând în spectacolele puse în scenă de maestrul Oleg Danovski, cu care teatrul din Constanţa a uimit lumea. El s-a stins din viaţă vineri, 17 decembrie 2021, în urma unei boli necruţătoare (cancer), de care suferea de câţiva ani.

Călin Hanţiu era născut la 16 iulie 1957, la Năsăud, Bistriţa-Năsăud. A absolvit liceul de Coregrafie din Cluj-Napoca, apoi Facultatea de Arte de la Universitatea Ovidius din Constanţa.

Între 1976 şi 1979 a fost balerin la Opera de Stat din Cluj-Napoca. Între 1979 şi 1988 a activat ca prim-balerin al Teatrului de Operă şi Balet „Oleg Danovski“ din Constanţa. Între 1986 şi 1989 a fost prim-balerin şi profesor la Opera din Dresda şi Gera, din Germania.

Din 1990, timp de şase ani a fost prim-balerin al Teatrului de Operă şi Balet „Oleg Danovski“ din Constanţa. Apoi până în 1999 a fost dansator, profesor şi coregraf la Academia de Balet „Isabela Sisca“ din Italia.

Până în 2007 a activat ca prim-balerin, coregraf şi director artistic la Teatrului de Operă şi Balet „Oleg Danovski“ din Constanţa.

Între 2007 şi 2010 a fost coregraf la Teatrul Fantasio din Constanţa. A obţinut prestigioase premii: 1982 - locul al doilea la concursul internaţional de balet de la Vercelii (Italia); 1987 - locul 1 la concursul de la Dessau (Germania); 1997 – premiu pentru coregrafie „Biografii”, Iaşi.

A fost căsătorit cu balerina Delia Hanţiu, cu care forma cuplul de aur al teatrului de balet constănţean. S-a recăsătorit cu altă artistă, actriţa Daniela Vitcu, care este în prezent decan al Facultăţii de Arte Vizuale de la Universitatea Ovidius din Constanţa. Are două fiice: Catinca şi Ştefania Lucia.

Mare de lacrimi 

Atât rudele, cât și prietenii, cunoscuții și admiratori îl plâng pe marele balerin și coregraf pe rețelele de socializare.

Ne-a părăsit mult prea devreme marele balerin și coregraf CĂLIN HANȚIU. Drum lin către stele dragă Călin. Condoleanțe familiei!

„Dumnezeu să-l odihnească în pace! Nu pot să cred”

„Îmi pare teribil de rău. Nu îmi vine să cred…domn profesor…îmi pare rău”

„Ce păcat că se sting oamenii cu suflet mare”

„Prieten drag te-ai dus prea devreme îmi rămân doar amintirile frumoase. Dumnezeu să te odihnească în pace Călin!”

„Astăzi sunt trist...unul dintre cei mai buni prieteni a plecat prea devreme în lumea îngerilor...Drum lin drag prieten, maestre Calin Hantiu. Lumea baletului, a dansului și coregrafiei a rămas mai săracă! Te vom purta în suflet mereu! Dumnezeu să te ierte și să te odihnească în liniște și pace!”


Sursă foto: Adevărul

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233