dobroge.tv

Live

Mărturiile oamenilor care s-au salvat din ghearele flăcărilor: „Ne-am întors după hăinuțele fetei că vrea mâine să meargă la școală, are serbare”

16 decembrie 2021
Publicitate

În total, 37 de mașini au fost făcute scrum, iar 35 de locuințe au fost afectate. După câteva ore de la lichidarea incendiului, o parte dintre locatari s-a întors la fața locului. Au venit să vadă în ce stare se află apartamentele lor și să-și ia lucrurile care nu au fost atinse de foc. Rând pe rând, oamenii au scos din bloc zeci de saci plini cu haine sau cu diferite obiecte personale pe care le-au încărcat în autoturisme. Acum, imaginea blocului pare parcă desprinsă dintr-un film de groază. Clădirea a ars aproape în totalitate, iar parcarea arată ca un cimitir de mașini.

O seară obişnuită de decembrie în care constănţenii aşteptau ninsoarea anunţată de meteorologi. Frig afară, un aer rece şi mohorât. Nimic nu avea să anunţe tragedia care avea să schimbe destinul a 250 de suflete.

Imaginile surprinse la lumina zile în blocul mistuit de flăcări sunt parcă desprinse din filmele de groază. Din munca a zeci de familii a rămas doar o mare de fum negru. Sute de oameni au rămas pe drumuri chiar înainte de Sărbători, dar sunt recunoscători că au scăpat cu viaţă.

S-au dus să facă curat acolo să vadă ce mai reușesc să strângă”, spune un locatar.

Pagube materiale, în casă, în camerele unde dormim și sufragerie nu este nimic, doar fum. Aici balcoanele sunt făcute praf și arse. Sunt sparte”, spune o constănțeancă.

Aerul condiționat nu mai funcționează. Fum este în toată casa. Ne-am întors după hăinuțele fetei că vrea mâine să meargă la școală, săraca, pentru că are serbare. Prima mașină, în totalitate arsă”, spune o mămică.

După câteva ore de la incendiu, oamenii s-au întors la locuințele lor. Au început să care cu sacii ce a mai rămas. Au fost ajutați chiar și de pompieri și jandarmi.

Unii locatari povestesc cu lacrimi în ochi momentele grele prin care au trecut noaptea trecută.

E groaznic. Vă dați seama, să vedeți totul că vi se arde în fața ochilor. Groaznic, încerc să mă calmez. Când am ieșit noi erau două mașini care ardeau pe partea stângă și de acolo s-a extins foarte rapid focul. S-a dus de la mașină, la mașină, la mașină și a luat-o peste tot”, spune o locatară.

Mi-aduc aminte tot. Un coșmar din care aș fi vrut să mă trezesc și să fie doar un vis, doar un coșmar, atât. Mi-am luat copilul, l-am înălțat, l-am îmbrăcat și am ieșit pe scară. Cineva de aici de la etaj ne-a spus că dacă mai coborâm murim”, spune o mămică.

În urma incendiului care a avut loc azi noapte, blocul a ars aproape în întregime. 35 de apartamente au fost cuprinse de flăcări, iar parcarea arată acum ca un cimitir de mașini făcute scrum.

O parte dintre locatari au fost relocați în diferite locuri, alții au ales să stea la rude și prieteni. Însă, sunt și apartamente care nu au fost afectate de incendiu, dar nu se pot întoarce momentan în locuințe.

Pentru întregul ansamblu de locuințe, în primul rând, trebuie refăcute instalațiile de alimentare cu apă, canalizare, electrice și alimentarea cu gaze”, a declarat col. dr. ing. Cristian Amarandei, inspector șef ISU Dobrogea.

Toate rețelele de utilități sunt distruse în momentul de față. S-a luat legătura și cu reprezentanții furnizorilor de utilități, unii dintre ei deja sunt aici și autoritatea locală urmează să contacteze firmele. Din primele estimări, nu a fost afectată structura de rezistență a blocului, chiar dacă arată foarte urât pe această parte”, a declarat Silviu Coșa, prefectul județului Constanța.

Anchetatorii trebuie acum să stabilească cu exactitate care a fost cauza producerii incendiului.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233