dobroge.tv

Live

Frontiere păzite cu avioane italiene Typhoon, trimise la baza aeriană Mihail Kogălniceanu

15 decembrie 2021
Publicitate

Ne păzim frontierele cu avioanele italiene Typhoon trimise la baza aeriană Mihail Kogălniceanu. Sunt patru aparate de ultimă generaţie, super computerizate şi înarmate până în dinţi, care vor patrula pe cerul României. Aparatele de luptă au fost dislocate de la baza aeriană NATO dintr-un oraș spaniol. Şi bătrânele MiG-uri vor zbura alături de ele împreună cu avioanele româneşti F-16.

Eurofighter Typhoon atinge de două ori viteza sunetului la 11 kilometri înălţime în atmosferă, capabil să intre în luptă în câteva secunde, cu o mare varietate de arme la bord. El este condus de un computer de ultima generaţie care comunică în permanentă cu centrul tactic de luptă aflat la rândul lui în aer, la mare înălţime.

Când vine vorba de alarmă de luptă, Eurofighter decolează cu o viteză impresionantă: avionul de luptă urca pe verticală 18 kilometri într-un singur minut. Patru avioane italiene Typhoon au sosit la baza de la Mihail Kogălniceanu, pentru a ne apăra spațiul aerian.

Un aliat cheie pe flancul estic contribuie la apărarea spațiului aerian aliat În regiunea Mării Negre fiind sprijinită în regim rotațional de capabilități aeriene britanice, canadiene, italiene, portugheze și spaniole”, a declarat gen. Daniel Petrescu, șeful Statului Major al Apărării.

Aparatele de lupta au fost dislocate de la baza aeriana NATO din orașul spaniol Torejon. Cele patru avioane sunt apte să intercepteze „orice potențiali invadatori” care ar intra în spațiul aerian al României. Cot la cot cu italienii vor zbura și piloții noștri.

Desfășurarea pe flancul estic al Alianței este și va rămâne un demers esențial pentru noi”, a mai declarat gen. Daniel Petrescu, șeful Statului Major al Apărării.

Misiunile de poliție aeriană desfășurate în comun vor contribui la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare, precum și la consolidarea interoperabilităţii dintre forțele aeriene române și italiene.

Urmărim consolidarea unitară și sincronizată a prezenței avansate pe acest teritoriu aliat, inclusiv și cu precădere la Marea Neagră și asigurarea stabilității regionale care contribuie la menținerea securității Euro Atlantice în ansamblul său”, a mai declarat gen. Daniel Petrescu, șeful Statului Major al Apărării.

Detașamentul italian este format din aproximativ 140 de militari şi vor executa misiuni de Poliție Aeriană Întărită în următoarele patru luni împreună cu militarii români.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233