dobroge.tv

Live

Astăzi se împlinesc 7 ani de la tragedia de pe lacul Siutghiol

Astăzi se împlinesc 7 ani de la tragedia de pe lacul Siutghiol
15 decembrie 2021
Redactia DTV
Publicitate

O echipă întreagă de salvatori s-a transformat în îngeri, pe 15 decembrie 2014. Este vorba despre comandor Petre Corneliu Cătuneanu, căpitan comandor Ginel Claudiu Crăcănel, medicul Laura Vizireanu şi asistenta medicală Gabriela Camelia Harton.

În data de 15.12.2014 ora 16.07 elicopterul SMURD 348 a decolat de la Constanța spre Tuzla urmând procedurile de management a traficului aerian. La Constanța, elicopterul se afla pentru a alimenta. La bordul elicopterului se aflau patru persoane, doi piloți și doi paramedici. La ora 16:16 elicopterul s-a prăbușit în lacul Siutghiol din Mamaia, la aproximativ 500 m de mal. La ora 16:17 conform Hotărârii de Guvern 741/2008 a fost declanșată procedura de căutare și salvare, în urma apelului telefonic la 112 făcut de localnici. Bilanțul anunțat era de un supraviețuitor și trei persoane dispărute, epava scufundată.

Primele echipe au început să sosească după zece minute de la apel (ambulanță și pompieri). Au intervenit și pescarii care erau la fața locului. Singura persoană pe care au putut să o scoată imediat și să o ducă pe mal, fără să fie nevoie de scafandri, a fost una dintre femeile de la bord, medic. Avea leziuni grave, era inconștientă, a intrat în stop cardiac și a fost resuscitată timp de 45 de minute, după care a fost dusă la spital. Din păcate, nu a rezistat. Pentru toți membrii echipajului fusese ultimul zbor.

Dintre măsurile luate la acel moment amintim demiterile prefectului, ISU Dobrogea şi şefului Aviaţiei MAI. Iar fostul președinte CJC a primit o condamnare la închisoare. Ulterior, dosarul tragediei Siutghiol a fost clasat definitiv de Parchetul General.


Sursă foto: captură Digi24

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233