dobroge.tv

Live

Angajații din industria HoReCa, mulțumiți de noile relaxări: „O gură de aer pentru noi. O oră în plus contează”

10 decembrie 2021
Publicitate

„O gură de aer proaspăt” – aşa sunt văzute noile măsuri de relaxare de angajații din industria ospitalității. Patronii de restaurante și cafenele încep să se bucure încet-încet de mai mulți clienți și speră la creșterea veniturilor. De ieri, pot merge la localuri și cei care prezintă un test negativ și pot sta până la orele 22.00 pentru că programul operatorilor economici a fost prelungit.

După două luni în care nu au putut intra în restaurante și cafenele, constănțenii nevaccinați se pot bucura în sfârșit de o cafea sau o masă în oraș.

Ieri pe 9 decembrie au intrat în vigoare o serie de măsuri de relaxare. Printre acestea se numără și câteva beneficii pentru cei care doresc să meargă la cafenea sau restaurant. Aceste localuri sunt deschise cu o oră în plus, până la orele 22.00 și pot participa și cei testați, nu doar cei care prezintă certificatul verde.

Cei care sunt imunizați anti-COVID-19 spun că măsura este una bună pentru cei care nu sunt vaccinați. Era într-un fel discriminatoriu, susțin aceștia.

Mi se pare o prostie. Cei care au green pass, care sunt vaccinați sau cei care au trecut prin boală pot să meargă, iar cei care sunt sănătoși și nu sunt vaccinați nu au putut”, spune un constănțean.

Nu sunt nici pro, nici contra. Ar trebui să îi controleze mai bine pe cei care sunt infectați”, spune un constănțean.

Patronii privesc cu speranță. Chiar dacă localurile nu vor fi deschise toată noaptea, fiecare oră în plus este binevenită, mai ales acum, că se apropie sărbătorile și oamenii sunt tot mai dornici să iasă din case.

Sunt foarte bune și o gură de aer pentru noi. O oră în plus contează. Acum vom putea organiza și noapte de Revelion”, a declarat Luminița Vrabie, șef de sală restaurant.

Iar clienții au început să vină încă de joi cu test.

Au început să vină și clienți care prezintă un test negativ, da. Veneau și înainte dar din păcate nu-i puteam primi”, a declarat Loredana Dumitru, șef sală restaurant.

Sunt niște măsuri foarte binevenite, cred că pot să vorbesc în numele tuturor colegilor mei din HoReCa că le așteptam de mult să vină. Considerăm că ar fi bine să se păstreze și aceleași măsuri și după Anul Nou. Sperăm că ora de închidere o să se prelungească”, a declarat Nicu Lascu, administrator restaurant.

Autoritățile îndeamnă însă la precauție. Multe reguli sunt încă în vigoare și o delăsare ar crește din nou numărul cazurilor de COVID.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233