dobroge.tv

Live

Navigator diagnosticat cu malarie la Constanţa. Bărbatul a fost transferat la un spital din Bucureşti

10 decembrie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Un navigator revenit recent în ţară a fost diagnosticat cu malarie la Constanţa, fiind apoi transferat la Bucureşti pentru tratament de specialitate.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică din Constanţa, bărbatul s-a prezentat la sfârşitul săptămânii trecute la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, spunând cadrelor medicale că se simte rău.

Prezenta sindrom febril, cefalee, stare generală proastă. Având în vedere simptomele, a fost consultat de către medicul infecționist care a decis să îi facă analizele și testele aferente unei boli tropicale. În urma investigațiilor de specialitate s-a confirmat diagnosticul de malarie”, a declarat Crina Kibedi, purtător de cuvânt Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța.

Medicii au suspectat că pacientul ar putea avea malarie, iar testele pe care le-au făcut au confirmat acest lucru. El a fost transferat apoi la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti pentru tratament de specialitate.

Primul diagnostic trebuie pus în spital și tratamentul acut pentru că trebuie prevenită complicația și eventual decesul. Se face cu administrare de medicamente în principal endovenoase de tip chinină sau cele mai noi, Artemisina”, a declarat dr. Sorin Rugină, medic specialist boli infecțioase.

Bărbatul este marinar și doar ce venise acasă din voiaj iar ultima zonă de navigație fusese Africa Centrală. Vapoarele comerciale care ajung aici sunt obligate să respecte măsurile sanitare de securitate.

Nu există un vaccin contra malariei. Există doar niște tratamente preventive pentru a încerca să eviți cât posibil această boală + Se iau niște măsuri speciale pentru a preveni boala, adică se pun plase la geamuri, la uși, se folosesc acele substanțe contra țânțărilor. Se mai iau și pastile de Clorochin în fiecare zi în zonele acelea și în momentul când apar simptome trebuie să fie tratate imediat, la fața locului”, a declarat Adrian Mihălcioiu, președintele Sindicatului Liber al Navigatorilor.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233