dobroge.tv

Live

Misiune încheiată cu succes: polițiștii de frontieră de la bordul navei maritime „Ştefan cel Mare”, s-au întors astăzi acasă, după patru luni

06 decembrie 2021
Publicitate

27 de poliţiştii de frontieră, membri ai echipajului navei maritime „Ştefan cel Mare”, s-au întors astăzi acasă, după patru luni de zile. Aceștia au participat la o operațiune de prevenire și combatere a migrației în Marea Mediterană. În cadrul misiunilor, polițiștii au salvat, transbordat şi transportat peste 2.000 de migranţi, care se aflau în pericol pe ambarcaţiuni supraaglomerate și de mici dimensiuni.

Nava maritimă de supraveghere „Ştefan cel Mare” din dotarea Poliţiei de Frontieră Române a participat la Operaţiunea Comună „THEMIS”, organizată de Agenţia Europeană FRONTEX care s-a desfăşurat la frontierele maritime externe ale Uniunii Europene. 27 de polițiști au ajuns luni acasă după patru luni de misiuni în Marea Mediterană.

Ca de fiecare dată, greu, dar ne-am dus misiunea la bun sfârșit, cu rezultate bune”, a declarat cms. Avram Codin, comandantul navei maritime de supraveghere MAI 0201 „Ștefan cel Mare”.

Nava a executat misiuni individuale de patrulare, supraveghere, căutare şi salvare, la frontiera maritimă externă din sudul Italiei, alături de forţele de poliţie şi de impunere a legii ale tuturor statelor membre participante.

Este o presiune migraționistă foarte mare, dar am avut aproape 17 cazuri pe care le-am dus la bun sfârșit, salvând aproape 2.000 de persoane. A fost o muncă grea, dar pentru noi devine din ce în ce mai ușoară”, a mai declarat cms. Avram Codin, comandantul navei maritime de supraveghere MAI 0201 „Ștefan cel Mare”.

Poliţiştii de frontieră români au executat 20 de misiuni, cu un total de 56 zile de patrulare, timp în care nava Gărzii de Coastă a parcurs peste 11.400 de mile marine.

Am avut două momente dificile. Un moment de salvare cu două yachturi, pe o mare foarte-foarte urâtă și al doilea, un pescador, tot așa, în condiții de furtună, am salvat aproximativ 260 de persoane”, a mai declarat cms. Avram Codin, comandantul navei maritime de supraveghere MAI 0201 „Ștefan cel Mare”.

La bordul navei s-a aflat și o femeie. Nicoleta a ajuns acasă chiar de ziua ei. Spune că o să petreacă această zi alături de familie.

Momentul revederii a fost unul emoționant, pe care toată lumea îl aștepta de foarte mult timp, iar revederea cu cei dragi este cea mai dulce revedere car poate fi vreodată pe acest pământ”, spune Nicoleta.

Momentul revederii cu familia sau cu prietenii a fost unul emoționant pentru întregul echipaj.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233