dobroge.tv

Live

Vergil Chițac: Ziua Națională a României reprezintă o oportunitate de a ne gândi la destinul acestei țări, la trecutul și mai ales la viitorul ei

Vergil Chițac: Ziua Națională a României reprezintă o oportunitate de a ne gândi la destinul acestei țări, la trecutul și mai ales la viitorul ei
01 decembrie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Vergil Chițac, primarul municipului Constanța, a transmis prin intermediul unei rețele de socializare, un mesaj de Ziua Națională a României.

Celebrarea Zilei Naționale a României reprezintă, mai degrabă decât un elogiu, o oportunitate; o oportunitate de a ne gândi (mai mult decât de obicei) la destinul acestei țări, la trecutul și mai ales la viitorul ei.

Galeria de mari oameni de stat ai României, care au asigurat acestei țări ieșiri triumfale din cele mai cumplite crize naționale, constituie un reper obligatoriu în rememorarea lecțiilor trecutului. Avem onoranta obligație de a păstra și exprima la superlativ virtuți similare, manifestate în trecut de către marii oameni de stat – prioritar viziunea și capacitatea de jertfă a acestora.

La Constanța, acest obiectiv se exprimă simplu și clar – prin datoria de a produce programe care să asigure dezvoltarea sustenabilă a municipiului. De peste un an de zile, administrația pe care o conduc generează numeroase proiecte și inițiative de dezvoltare și modernizare a orașului.

Cred că cel mai cinstit mod de a celebra, astăzi, Ziua Națională, este trecerea în revistă, prioritară, sintetică, a proiectelor care generează dezvoltări pentru oraș și pentru cetățeni. Aceste proiecte reprezintă baza încrederii în noi a cetățenilor acestui oraș și garantează Pactul pentru Constanța dintre administrație și cetățeni.

Reconstruim marile bulevarde; transformăm zona Gării într-un pol semnificativ de regenerare urbană; construim incubatoare de afaceri; construim parcuri tehnologice și industriale; dezvoltăm infrastructura sanitară – vom avea la Constanța un spital modular și un nou Spital policlinic; modernizăm Spitalul de Boli Infecțioase; reabilităm Constanța istorică prin programul multianual REACTIS; dezvoltăm infrastructura culturală și turismul cultural prin prima Strategie culturală a orașului din întreaga sa istorie. Monitorizăm renovarea Cazinoului și construirea Sălii Polivalente, construim un nou stadion al echipei Farul – un brand reinventat creativ, prin parteneriate locale.

Am construit astfel, până acum, semne credibile ale schimbării în bine a orașului și a administrației sale față de cetățeni, schimbare care va continua și care va deveni tot mai coerentă, tot mai vizibilă. Orașul se va moderniza încet și sigur – acesta este angajamentul administrației locale pentru Constanța, pe care îmi face o plăcere deosebită să îl reiterez și cu ocazia Zilei Naționale a României.

Aceste proiecte reprezintă aisbergul unei viziuni de dezvoltare asumată de administrația pe care o conduc. Ne propunem totodată ca aceste proiecte să răspundă nevoilor și așteptărilor cetățenilor acestui oraș și să slujească pe termen lung, cu adevărat, interesul public.

La mulți ani, România! La mulți ani, români!”, a transmis Vergil Chițac, primarul municipului Constanța.


Sursă foto / video: Primăria Constanța 

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233