dobroge.tv

Live

Prima ninsoare în Constanța. Județul, în continuare sub coduri galben şi portocaliu de vânt, ploi, lapoviță și ninsoare. GALERIE FOTO / VIDEO

Prima ninsoare în Constanța. Județul, în continuare sub coduri galben şi portocaliu de vânt, ploi, lapoviță și ninsoare. GALERIE FOTO / VIDEO
30 noiembrie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Iarna începe să-și intre în drepturi. În ultima zi a lunii noiembrie, atât în municipiul Constanța, cât și în județ, au fost surprinși primii fulgi de zăpadă.

Încântați de primii fulgi de nea, constănțenii au imortalizat momentul și au postat imaginile pe rețelele de socializare.

Prima zăpadă a fost admirată și în satul Șipotele, dar și în localitatea Mangalia.

Coduri galben și portocaliu în Constanța

În județul Constanța, până miercuri, 1 decembrie, la ora 20.00 este în vigoare un cod galben de intensificări temporare ale vântului, precipitații moderate cantitativ sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare.

În intervalul menționat, temporar, vântul va avea intensificări în toate regiunile, cu viteze la rafală cuprinse în general între 50 și 60 km/h și vor fi precipitații pe arii restrânse moderate cantitativ.

În sud-estul și sudul extrem al țării, pe parcursul zilei de marți (30 noiembrie) vor fi precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și pe arii restrânse ninsoare.

La munte va ninge, iar în regiunile intracarpatice în cursul nopții de marți spre miercuri (30 noiembrie/01 decembrie) local vor predomina ninsorile și pe alocuri se va depune strat de zăpadă”, transmite ANM.

De asemenea, potrivit ANM, codul galben este în vigoare până miercuri, 1 decembrie, ora 20.00 și vizează intensificări ale vântului în Dobrogea, sud-vestul Olteniei, în Carpații Meridionali și de Curbură la altitudini de peste 1500 m

În intervalul menționat, în Dobrogea, precum și în vestul și sud-vestul Olteniei vântul va avea intensificări, cu rafale cuprinse între 55 și 75 km/h.

Intensificări ale vântului vor fi și la altitudini de peste 1500 m în Carpații Meridonali și de Curbură, cu viteze ce vor depăși 75...85 km/h și va ninge viscolit”, transmite ANM.

De asemenea, codul portocaliu este în vigoare până marți, 30 noiembrie, ora 18.00 și vizează intensificări puternice ale vântului în zona de litoral a județului Constanța.

În după-amiaza și seara zilei de marți (30 noiembrie), în zona de litoral a județului Constanța vor fi intensificări puternice ale vântului, cu rafale de peste 80...90 km/h”, transmite ANM.

Temparaturile vor crește zilele viitoare

În Dobrogea, în perioada 1 – 3 decembrie, vremea se va încălzi astfel că media maximelor va ajunge la 14 – 15 grade şi a minimelor va fi în jurul a 6 grade. Pentru următoarele zile şi până pe 12 decembrie sunt estimate medii ale maximelor termice de 7 – 9 grade şi cea a minimelor de 1 – 3 grade. Se vor semnala ploi moderate în zilele de 29 şi 30 noiembrie, iar local şi temporar, începând cu 3 decembrie şi până la sfârşitul celor două săptămâni, se vor semnala precipitaţii în general slabe, predominant sub formă de ploaie”, transmite ANM.


Sursă foto / video: Facebook Marius Gîlca, Filofteia Gradea, Oanca Casandra, Sorin Popa, Ion Gheorghe Dica

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233