dobroge.tv

Live

Toți miniștrii Guvernului Ciucă au primit aviz pozitiv în Parlament: votul de învestitură va avea loc joi

Toți miniștrii Guvernului Ciucă au primit aviz pozitiv în Parlament: votul de învestitură va avea loc joi
24 noiembrie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Miniştrii propuşi în Cabinetul Ciucă au primit toţi avize favorabile pentru funcţiile pe care ar urma să le ocupe începându cu depunerea jurământului, care cel mai probabil va avea loc mâine, din moment ce joi va fi programată şi prima şedinţă de Guvern, scrie Adevărul.

Lucian Romaşcanu, propunerea de ministru al Culturii, a fost avizat pozitiv, cu 15 voturi „pentru”, trei „împotrivă” şi o abţinere.

Eduard Novak, propus de UDMR pentru a rămâne la conducerea Ministerului Sportului, a primit aviz favorabil, cu 17 voturi „pentru”, 6 „împotriva” şi trei abţineri.

Adrian Chesnoiu a primit raport favorabil din partea Comisiei pentru agricultură, unde partidele din noua coaliţie de guvernare au majoritate, cu 24 de voturi „pentru” şi 6 voturi „împotriva”. Propunerea PSD pentru Ministerul Agriculturii nu a primit prea multe întrebări, fiind contestat doar de reprezentanţii USR.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a primit aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate.

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a fost avizat favorabil. 34 de voturi au fost „pentru” şi şase „împotrivă”.

Aviz favorabil şi pentru Adrian Câciu, propunerea pentru Ministerul Finanţelor.

Sorin Cîmpeanu, propus de PNL pentru a prelua din nou portofoliul de la la Educaţie, a primit aviz favorabil.

Sorin Grindeanu, propus pentru Ministerul Transporturilor, a primit aviz favorabil, cu 24 de voturi „pentru” şi 9 „împotriva”.

Alexandru Rafila a fost avizat favrorabil fără probleme, pentru Ministerul Sănătății, fiind înregistrate 26 de voturi „pentru” şi 10 „împotrivă”. Deşi a avut zece voturi „împotrivă”, social-democratul nu a fost criticat vreun moment la audieri.

Virgil Popescu, propunerea liberalilor pentru a rămâne la conducerea Ministerului Energie, a fost avizat favorabil de comisiile de specialitate cu 39 de voturi „pentru” şi 15 „împotrivă”. Un singur parlamentar s-a abţinut de la vot.

Florin Roman, propus din partea liberalilor pentru a ocupa şefia Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării, a primit aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate.

Bogdan Aurescu, propus de PNL în Guvernul coaliţiei pentru a-şi continua activitatea în fruntea Ministerului de Externe a fost avizat favorabil de comisiile de specialitate din Parlament cu 31 de voturi „pentru” şi 11 voturi „împotriva”.

Şi ministrul propus de UDMR pentru a prelua din nou portofoliul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a primit aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate din Parlament.

Propunerea Social-democraţilor pentru Ministerul Economiei, Florin Spătaru, a fost avizat favorabil cu 30 de voturi „pentru” şi 19 „împotrivă”.

Aviz favorabil a primit şi Marius Budăi, propunerea PSD pentru Ministerul Muncii. Social-democratul a mai deţinut portofoliul de la Muncă în guvernele PSD.

Şi ministrul demis al MAI, liberalul Lucian Bode a fost avizat favorabil pentru a prelua din nou portofoliul de la Ministerul Afacerilor Interne.

Propunerea liberalilor pentru noul minister al IMM-urilor şi Turismului, Daniel Cadariu, a primit aviz favorabil în comisiile de specialitate, cu 32 de voturi „pentru” şi 12 „împotrivă”

Gabriela Firea, propusă pentru Ministerul Familiei, a primit aviz favorabil, cu 38 de voturi „pentru”, 18 „împotriva” şi 4 abţineri.

Ultimul pe lista audierilor, propunerea PSD pentru portofoliul de la Apărare, Vasile Dîncu, a fost avizat favorabil în comisiile de specialitate ale Parlamentului.


Sursă foto: rfi.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233