CONTROALE LITORAL. Operatorii de plajă, amendaţi cu aproape 550 de mii de lei în ultimele şase zile - ce nereguli au descoperit inspectorii ABADL

Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral (ABADL) a transmis azi, printr-un comunicat de presă, că inspectorii Sistemului de Gospodărirea Apelor Constanţa din cadrul instituţiei au aplicat 28 de amenzi în valoare de aproape 542.500 de lei în şase zile după ce operatorii de plajă care au închiriate sectoarele de plajă continuă să nu respecte clauzele din contract.
Sancţiunile au fost date după ce au fost făcute în perioada 13-20 iulie, 124 de controale şi au fost aplicate 269 de măsuri cu termene de remediere a deficienţelor constatate. Pentru nerespectarea măsurilor impuse în urma inspecţiilor efectuate anterior au fost date 28 de amenzi în valoare de 542.500 de lei.
Directorul ABADL, Bogdan Bola, a afirmat că în timpul controalelor se ţine cont de PUZ-ul fiecărei staţiuni, iar acesta diferă de la o zonă la alta.
“Din păcate în timpul controalelor trebuie să ţinem cont de PUZ-ul fiecărei staţiunii care aparţine de un anumit UAT, iar PUZ-ul diferă de la o staţiune la alta. De exemplu, în staţiunea Mamaia operatorii de plajă au voie cu piscine semiîngropate, iar turiştii şi localnicii au voie să facă plajă cu accesoriile proprii, de tipul prosoapelor, cearceafurilor, etc pe o suprafaţă de 30% care este situată în partea din spate a plajei, adică în zona apropiată de promenda falezei şi departe de apă. Nu dorim să aplicăm amenzi şi să reziliem contracte, dar se pare că litera legii nu are nici un fel de impact asupra unora dintre operatorii de plajă care nu respectă clauzele din contracte”,a declarat Bogdan Bola.
Cele mai frecvente nereguli descoperite de inspectorii ABADL au fost extinderi ale beach-barurilor, rezultând o suprafaţă construită mai mare decât cea prevăzută în PUZ şi în actul adiţional la contractul de închiriere a sectorului de plajă; neasigurarea unei suprafeţe de plajă pentru turiştii cu accesorii proprii (zona de plajă destinată plajei pe nisip); nerespectarea distanţei de cinci metri între linia apei şi primul rând de şezlonguri, în vederea asigurării accesului cu utilaje pentru efectuarea lucrărilor mecanizate de întreţinere a plajelor; amplasarea de beach-baruri neprevăzute în P.U.Z. şi nici în contractul de închiriere – 38 de astfel de construcţii ilegale; amplasarea unor dotări de agrement neprevăzute în P.U.Z. (saltele elastice, instalaţii corzi elastice); număr insuficient de recipiente pentru colectarea selectivă a deşeurilor rezultate din activitatea turistică.
Sursă foto: playtech.ro
Eveniment
Social
Externe
Sănătate
Educație

Ziua Mondială a Sănătății, marcată pe 7 aprilie. Care este programul la SCJU Constanța

CONSTANȚA. A fost livrat primul microbuz electric

Campania electorală din 2025: ce este permis și ce este interzis
Indemnizațiile de creștere a copilului și stimulentele de inserție vor fi plătite înainte de Paște
Spitalul Județean Constanța își extinde serviciile medicale. VEZI despre ce este vorba
Noi reguli de circulație! Două străzi devin cu sens unic
Primăria Constanța a finalizat demersurile pentru avizele necesare noului stadion
Mai multe


DESPRE GRIJILE VIEȚII


DE LA MOARTE LA VIAȚĂ


IUBIREA CARE UCIDE


APOSTOLIA MILENIULUI III


PUTEREA CRUCII


URMAREA LUI HRISTOS

