dobroge.tv

Live

Poliţiştii vor să modifice Codul Rutier. Şoferii care sunt consideraţi agresivi pot rămâne fără permis

Poliţiştii vor să modifice Codul Rutier. Şoferii care sunt consideraţi agresivi pot rămâne fără permis
23 noiembrie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Agresivitatea în trafic a dus la o tragedie pe o şosea din Teleorman, unde doi şoferi de TIR au vrut să-i dea o lecţie unui şofer de camionetă, dar au sfârşit prin a-i decapita acestuia tatăl care se afla pe scaunul din dreapta al utilitarei: Nervii din trafic au dus la o tragedie. TIR-urile conduse de tată și fiu au strivit intenționat o dubă: victima a murit în braţele medicilor. ''M-a făcut pachet'' - VIDEO

Poliţiştii vor să modifice Codul Rutier astfel încât şoferii care sunt consideraţi agresivi pot rămâne fără permis. Proiectul Ordonanţei de urgenţă a Guvernului pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice pus acum în dezbatere publică, agresivitate în trafic se caracterizează prin: şoferii care schimbă benzile de mai multe ori, în scopul depăşirii unui şir de vehicule care circulă în acelaşi sens, dar şi cei care întorc vehiculul prin folosirea frânei de mână sau care circulă „la o distanţă foarte redusă faţă de un alt vehicul, înaintea sau în spatele acestuia, cât şi în lateral, de natură a intimida conducătorul acestuia”.

Apoi, vor mai fi sancţionaţi şoferii care claxonează sau dau semnale cu farurile în mod abuziv, cei care fac drifturi, dar şi motocicliştii care merg pe o singură roată. Toate aceste comportamente în trafic vin cu amenzi de 2.900 de lei, se prevede în proiectul de modificare legislativă, potrivit adevarul.ro.

În plus, conform documentului, şoferii care vor depăşi viteza legală cu mai mult de 70 de kilometri sau cei care vor circula pe contrasens pe autostradă vor avea suspendat dreptul de a conduce pentru o perioadă de 120 de zile. Mai mult, proiectul mai prevede că „în cazul săvârşirii a două sau a mai multor contravenţii care atrag şi suspendarea exercitării dreptului de a conduce, constatate prin acelaşi proces-verbal, perioada de suspendare se calculează prin însumarea perioadelor prevăzute pentru fiecare faptă”.

Astfel, ca exemplu, cei care circulă pe contrasens pe autostradă cu o viteză care depăşeşte cu mai mult de 70 de kilometri la oră viteza legală vor avea suspendat permisul pentru 240 de zile.

Sursă foto: biziday.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233