dobroge.tv

Live

Scandal la negocieri: Kelemen amenință că nu intră la guvernare. Ciolacu: Dacă UDMR pleacă din coaliție și PSD o va face

Scandal la negocieri: Kelemen amenință că nu intră la guvernare. Ciolacu: Dacă UDMR pleacă din coaliție și PSD o va face
19 noiembrie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Ședința în care au loc negocierile pe portofoliile din noul Guvern s-a blocat vineri după ce liderii PNL și cei ai UDMR nu s-au înțeles asupra ministerului Dezvoltării Regionale. Surse politice au declarat pentru HotNews.ro că liberalii au cerut la negocieri portofoliul Dezvoltării Regionale, minister care se află acum la UDMR. Kelemen Hunor s-a opus și a amenințat că nu intră în viitorul Guvern dacă nu-și menține portofoliile actuale. De partea cealaltă, PSD îl susține pe liderul UDMR si spune că dacă aceștia pleacă din coaliție nici sociali-democrații nu vor intra în viitorul Guvern, scrie HotNews.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, la finalul ședinței, că UDMR nu acceptă condițiile puse de PNL. „Nu e posibil să stăm noi cu pantalonii dați jos până la genunchi și să așteptăm poștașul”, a spus Kelemen.

Propus premier de PNL, Nicolae Ciucă, a declarat că e vorba de „tactici de negociere”.

Am convenit pe capitolul social, l-am încheiat, pe politic s-a încheiat, este redactat. Avem în continuare de ajustat câteva elemente la justiție și am demarat negocierile pe ministere. Am convenit să luăm o pauză și vom continua discuțiile, urmând ca în această după-amiază sau mâine dimineață să reluăm negocierile după ce vor fi discuții în fiecare partid. Fiecare minister este foarte important și nu există absolut niciun fel de discuție ca una din formațiuni să iasă din coaliție. Sunt tehnici de negociere și fiecare își negociază. Nici noi nu vrem să intrăm în coaliție fără PSD, UDMR și minorități”, a spus Ciucă.

PNL, PSD și UDMR s-au întâlnit vineri, pentru a continua negocierile privind construirea noii coaliții de guvernare. După ce, joi, liberalii au decis să îl propună pe Nicolae Ciucă premier pentru a debloca discuțiile cu cei de la PSD, acum, cele două partide trebuie să se pună de acord cine va da primul premierul. Și în privința împărțirii ministerelor sunt probleme, în condițiile în care Florin Cîțu dorește Ministerul Finanțelor Publice, liderul PSD Marcel Ciolacu afirmând că cine va da premierul nu va avea acest portofoliu.


Sursă foto: Observator News

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233