dobroge.tv

Live

Ministerul Sănătăţii: Testele COVID-19 pe bază de salivă pot fi folosite acasă

Ministerul Sănătăţii: Testele COVID-19 pe bază de salivă pot fi folosite acasă
17 noiembrie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Testele COVID-19 pe bază de salivă pentru elevi pot fi folosite acasă, precizează Ministerul Sănătăţii.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a abilitat, pe 11 noiembrie, Ministerul Sănătăţii să elaboreze o procedură de administrare a testelor rapide antigen non-invazive efectuate din proba de salivă, care urmează să fie utilizate în unităţile de învăţământ. În 12 noiembrie, după consultarea cu specialiştii din sănătate publică, Ministerul Sănătăţii a elaborat şi transmis Ministerului Educaţiei metodologia solicitată.

Testele rapide antigen non-invazive efectuate din proba de salivă pot fi utilizate în scop preventiv, pentru încercarea de depistare timpurie a unor cazuri de infecție asimptomatice în rândul elevilor. Rezultatul pozitiv al unui test de salivă ridică suspiciunea de posibilă infecție (caz suspect) și trebuie urmat de diagnostic prin metoda RT-PCR sau de un test antigen rapid, potrivit Ministerului Sănătății.

"Ministerul Sănătății asigură cadrele didactice, dar și pe părinți de întreaga considerație și înțelegere privind situația creată, dar reamintim că, testarea cu teste rapide antigen non-invazive efectuate din proba de salivă nu reprezintă un act medical. Aceasta este o măsură de prevenție ce poate fi aplicată în scopul identificării rapide a unor posibile cazuri de infectare cu SARS-COV-2. În toate situațiile, teste din salivă trebuie validate prin testare RT-PCR sau testare rapidă."

Ministerul Sănătății subliniază faptul că "domeniul educațional care a solicitat utilizarea acestui tip de teste este îndreptățit să decidă și cu privire la modul de utilizare. Ministerul Sănătății va sprijini acest demers".


Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233