Cei doi foşti inspectori de la ANAF Constanţa cercetaţi de DNA pentru luare de mită și-au recunoscut vinovăția
Cei doi foşti inspectori de la ANAF Constanţa cercetaţi de DNA pentru luare de mită după ce ar fi cerut bani de la administratorul unei firme astfel încât să nu fie declanşat un control de fond la societatea acestuia au încheiat cu procurorii acorduri de recunoaştere a vinovăţiei, urmând să primească pedepse de trei ani de închisoare cu suspendare, scrie news.ro.
CITEȘTE ȘI: Doi inspectori ANAF Constanța, reținuți după ce au fost prinși în flagrant în timp ce luau mită
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Constanţa au dispus sesizarea instanţei de judecată cu acordurile de recunoaştere a vinovăţiei a inculpaţilor Mihai Buşu şi Stere Anagnoste, cercetaţi sub control judiciar, la data faptelor inspectori în cadrul ANAF - Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa, pentru luare de mită.
În acordul de recunoaştere a vinovăţiei, procurorii au reţinut că, în 18 octombrie, Mihai Buşu, în calitatea menţionată, ar fi pretins pentru sine şi pentru colegul său Stere Anagnoste, sume de bani cuprinse între de 4.000 şi 5.000 lei, de la administratorul unei societăţi comerciale (martor în cauză).
„Concret, banii respectivi ar fi fost pretinşi pentru ca, în urma controlului fiscal pe care îl realizau cei doi inspectori, aceştia să formuleze concluzii care să nu determine declanşarea unui control de fond la societatea omului de afaceri", a arătat DNA, într-un comunicat de presă transmis luni.
În acelaşi context, în 19 octombrie, cei doi inspectori ANAF ar fi primit printr-un intermediar, în plicuri distincte, câte 4.000 lei, fiind prinşi în flagrant.
În prezenţa avocaţilor, cei doi inculpaţi au declarat expres că recunosc comiterea faptei, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi sunt de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate, precum şi cu forma de executare a acesteia, adică trei ani de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de trei ani şi interzicerea pe o perioadă de doi ani, de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat şi de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii.
Dosarele de urmărire penală şi acordurile de recunoaştere a vinovăţiei au fost trimise la Tribunalul Constanţa.
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea ofiţerilor de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie.
Sursă foto: G4Media