dobroge.tv

Live

PNL, PSD şi UDMR reiau astăzi negocierile pe punctele din programul de guvernare unde nu s-a ajuns la consens

PNL, PSD şi UDMR reiau astăzi negocierile pe punctele din programul de guvernare unde nu s-a ajuns la consens
15 noiembrie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Liberalii, social-democraţii şi reprezentanţii UDMR reiau, luni, de la ora 13.00, discuţiile pe domeniile din programul de guvernare unde nu s-a ajuns la un acord, în acest week-end. Principalele diferenţe de opinie sunt în domeniul justiţiei, în privinţa desfiinţării SIIJ, precum şi în domeniul muncii, unde s-a stabilit, de principiu, că vor exista unele majorări de venituri, însă nu s-a stabilit clar cu cât vor creşte pensiilor, salariile şi alocaţiile. Florin Cîţu afirma, duminică, că speră ca discuţiile pe programul de guvernare să se încheie astăzi, pentru a putea fi validate în forurile de conducere, scrie news.ro.

Propunerile PSD de majorare a pensiilor cu 11% şi a alocaţiilor conforma legii în vigoare ar avea un impact bugetar de peste 40 de miliarde de lei.

Preşedintele PNL Florin Cîţu afirma că s-a agreat că vor creşte şi pensiile, şi alocaţiile şi investiţiile. „Trebuie să calculăm impactul. La pensii am discutat de o creştere de 7 la sută, dar trebuie să vedem impactul, cât ne putem permite”, spunea Florin Cîţu, duminică, la finalul negocierilor cu social-democraţii.

O altă problemă o constituie desfiinţarea Secţiei speciale din Justiţie, susţinută de PNL dar neagreată de PSD. Cîţu spunea că important este ca în programul de guvernare să se precizeze respectarea MCV-ului.

PNL şi PSD nu se înţeleg nici în privinţa majorărilor de taxe. Liberalii spun că vor să păstreze cota unică de impozitare, în timp ce PSD vrea o impozitare progresivă şi introducerea taxei pe avere.

Conducerea PSD s-a reunit deja în şedinţă, pentru a analiza evoluţia negocierilor, în schimb, liberalii nu se grăbesc să convoace forurile statutare.

Vom face o şedinţă la partid când vom avea forma finală a programului de guvernare. Sper că mâine, noi toţi am agreat că mâine va fi forma finală. Ne trebuie o şedinţă pentru a aproba forma finală a programului de guvernare şi o vom lua din aproape în aproape. După aceea urmează protocolul coaliţiei, de funcţionare”, afirma Florin Cîţu, la finalul negocierilor de duminică, pe programul comun de guvernare.


Sursă foto: G4Media.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233