dobroge.tv

Live

Începând de luni, șoferii constănțeni nu vor mai putea parca în zona Peninsulară. Amenzile ajung la 2.500 de lei

Publicitate

Vești proaste pentru constănțeni. Noul regulament de acces din zona peninsulară va intra în vigoare pe 15 noiembrie. Cei care nu îl respectă riscă amenzi între 500 și 2.500 de lei. Acesta trebuia să fie aplicat la începutul acestei luni, însă el a fost amânat. Unii oameni nu sunt deloc mulțumiți de decizia municipalității, și asta pentru că spun ei, vor pierde mult timp în căutare unui loc de parcare, dacă vor avea treabă în această zonă.

Noul Regulament de acces în zona Peninsulară ar fi trebuit să intre în vigoare de la 1 noiembrie, însă municipalitatea a decis să amâne punerea în aplicare pentru data de 15 noiembrie. Potrivit acestuia, zona va fi separată în două părți: unele exclusiv pietonale și unele ocazional carosabile.

Șoferii constănțeni nu vor mai putea parca începând de luna această în zona Peninsulară a Constanței. Această măsură impusă de autorități presupune ca zona centrală să fie transformată într-una predominant pietonală.

Din punct de vedere a ceea ce am văzut în alte părți este normal, dar din punct de vedere a situației pe care o are zona Peninsulară în Constanța nu-i normal”, spune un constănțean.

Și asta pentru că, susține constănțeanul, în această zonă, pe lângă restaurante, cafenele și firme particulare, există și instituții publice.

Este foarte dificil pentru un cetățean care vine uneori să-și plătească anumite dări sau să-și rezolve anumite probleme personale să parcheze dacă are loc, undeva la intare, în zona Lupoaică sau cine știe unde ca să facă chestia asta”, mai spune constănțeanul.

Trebuia să ofere Primăria o soluție, nu doar să zică nu mai este accesul interzis, fără o soluție concretă. Pe mine nu mă afectează. Eu momentan am o bicicletă, sper să mă lase”, spune un alt constănțean.

O soluție acceptată de unii constănțeni, ar fi ca acest regulament să se aplice doar în perioada sezonului estival.

Măcar regulamentul putea fi amânat din punctul nostru de vedere măcar până la 1 ianuarie. Brașovul, Clujul, Oradea, în centru nu există nici o instituție în care să fie obligați cetățenii să ajungă”, a declarat Sorin Belu, președinte ONG Baricada Verde.

Accesul auto în zona peninsulară se va face doar pe baza unui permis.

Accesul va fi controlat în zona de nord la Lupoaică. La acest moment prin barieră manuală și post de pază, ulterior vor fi achiziționate bariere automate cu camere de luat vederi care să recunoască numărul de înmatriculare, care are permis de acces în Peninsulă”, a declarat Alin Vintilă, consilier comunicare Primăria Constanța.

În zona de sud accesul rutier se va face de pe strada Remus Opreanu, iar ieșirea va fi pe strada Arhiepiscopiei.

Străzile care și acum sunt carosabile vor rămâne și în viitor carosabile, numai că accesul va fi reglementat”, a mai declarat Alin Vintilă, consilier comunicare Primăria Constanța.

Mai multe organizații au contestat deja documentul în instanță. Însă chiar și așa primarul orașului a anunțat că regulamentul va intra în vigoare de la 15 noiembrie. Cine nu-l respectă riscă amenzi între 500 și 2.500 de lei.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233