dobroge.tv

Live

Tot mai multe deșeuri pe litoral: cel mai murdar sector de plajă a fost cel din Constanţa, urmat de Năvodari şi Mamaia Nord

12 noiembrie 2021
Publicitate

Mucurile de ţigară rămân cele mai des înâlnite deşeuri de pe litoralul românesc. Afirmaţia aparţine reprezentanţilor organizației Mare Nostrum. Tot ei susțin că, în această toamnă au fost identificate aproximativ 17.800 de gunoaie. Acestea au constat în sticle, hârtii, cartoane, diferite obiecte din metal sau cauciuc. Cel mai murdar sector a fost cel din Constanţa, urmat de Năvodari şi Mamaia Nord. De la începutul anului au fost colectate peste 29 de mii de deșeuri marine, numărul fiind în creştere faţă de 2020.

În 2021 au fost înregistrate mai multe deșeuri decât cele din 2020. Peste 2.000 de elemente. De asemenea, au revenit în top 10 cele mai întâlnite deșeuri pe plajele românești paiele și bețele pentru amestecat în băuturi. Sunt aproximativ 609 astfel de deșeuri, deși acestea au fost interzise începând cu luna iulie 2021.

Nu au lipsit de pe plajele românești nici elementele care prezintă un pericol pentru sănătatea umană sau pentru fauna marină, iar aici amintim scutecele, seringile, blisterele pentru medicamente, absorbantele sau alte recipiente ce conțineau diverse lichide”, a declarat Angelica Paiu, manager proiect.


Sursă foto: Arhivă Dobrogea TV

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233