dobroge.tv

Live

Constanţa are prea puține piste pentru bicicliști. Autoritățile locale propun investiții în acest sens

11 noiembrie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Lipsa pistelor de biciclete îi nemulţumeşte pe iubitorii acestui sport care, de cele mai multe ori, sunt nevoiţi să facă slalom printre maşinile din trafic. Fiind mult mai rapidă şi prietenoasă cu mediul, a devenit un mijloc de transport preferat de constănţeni. Marius Hriţuleac pedalează de ani buni şi speră că, într-o bună zi, oraşul lui va avea o altfel de infrastructură, asemănătoare cu cea din statele europene unde bicicleta este din ce în ce mai des utilizată.

Pentru Marius Hriţuleac, bicicleta a devenit un accesoriu nelipsit din viaţa sa. Indiferent de anotimp sau condiţiile meteo, tânărul pedalează fără încetare. Însă, la capitolul infrastructură, Constanța îl dezamăgește. Speră la mai multe piste și șoferi mai înțelegători care să-i respecte în trafic.

„Am fondat Tomis Bike pentru că, la început, am încercat să rezolv problemele care sunt pe Constanţa în legătură cu pistele pentru biciclete, am încercat să le rezolv singur, ca persoană fizică, dar pentru că întâmpini multe probleme la Consiliul Local şi la Primărie am decis să înfiinţez o asociaţie care să reprezinte oraşul Constanţa, să reprezinte toţi cetăţenii care vor să fie ajutaţi şi susţinuţi”, a declarat Marius Hrițuleac, biciclist fondator Tomis Bike.

Mai mult, o altă problemă cu care se confruntă se referă la locațiile în care se află pistele. Pentru cei care locuiesc la marginea orașului, distanța de acasă și până la prima zona dedicată bicicliștilor este mult prea mare.

„Aici este o mare problemă pentru că, de exemplu, un locuitor din Poarta 6, Zona CET care şi-ar dori să vină cu bicicleta sau să meargă cu bicicleta la muncă în zona centtrală nu este încurajat pentru că nu are pe unde să meargă şi este obligat să meargă pe carosabil”, a adăugat Marius Hrițuleac.

Atât constănțenii care merg cu bicicleta, cât și cei care nu o fac sunt de părere că un oraș civilizat și european are nevoie de o infrastructură potrivită pentru toți participanții la trafic. Mai mult, oamenii așteaptă fapte din partea autorităților și nu vorbe.

În prezent, în municipiul Constanța există piste pentru biciclete pe o suprafață insuficientă. Autoritățile locale propun investiții în acest sens și le promit oamenilor că, în scurt timp, vor putea să se bucure de mai multe zone dedicate acestora.

„La finalul celor trei proiecte de mobilitate urbană durabilă şi în urma lucrărilor pe care le desfăşurăm cu societatea municipalităţii vom avea un total de 20 de kilometri de pistă de biciclete”, a declarat Alin Vintilă, consilier comunicare Primăria Constanța.

Viitoarele piste pentru biciclete se vor regăsi pe următoarele artere din orașul nostru.

„Bulevardul Al. Lăpuşneanu, de Bulevardul 1 Mai, de Şoseaua Mangaliei, de Zona Centrală, Bulevardul Ferdinand adică, iar de la bugetul local, la acest moment, se află în execuţie pistă de bicicletă pe bulevardul Mamaia”, a adăugat Alin Vintilă.

Momentan, chiar dacă nu există suficiente piste, bicicliștii nu renunță la pasiunea lor și îi roagă pe șoferi să fie mai indulgenți în trafic.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233