dobroge.tv

Live

România va avea 12 elicoptere Black Hawk. Bode: „Vor face diferența între viață și moarte în cadrul misiunilor de salvare”

09 noiembrie 2021
Publicitate

România va avea 12 elicoptere medii-grele multifuncționale Black Hawk. O parte dintre aeronave vor efectua misiuni de căutare și salvare pe mare. Acestea sunt fabricate în Polonia, iar ele vor fi livrate la sfârșitul anului 2023. Instruirea piloților și a personalului va începe în cel mai scurt timp. Valoarea contractului este de aproximativ 270 de milioane de euro fără TVA. Un acord cadru a fost astăzi semnat de oficiali din România și Polonia.

Vorbim despre elicoptere multirol care pot desfășura mai multe categorii de misiuni. Vorbim aici de misiuni de căutare-salvare, inclusiv maritimă, deci asupra mării. Vorbim de misiuni de transport multiple victime în stare critică, fiecare elicopter cu capacitatea de patru tărgi. Vorbim de misiuni de transport personal și materiale, inclusiv cargo, acolo unde trebuie să ajungă personalul nostru pentru situații de urgență și vorbim de misiuni de stingere incendii de pădure”, a declarat Raed arafat, secretar de stat Ministerul Afacerilor Interne.

Aceste elicoptere medii-grele multifuncţionale, care pot deservi, în funcție de nevoile operaționale, misiuni de salvare atât pe mare, cât şi pe uscat, reprezintă o resursă extrem de valoroasă pentru România. Primele șase aparate de zbor de ultimă generație, cu dotări moderne care vor face diferența între viață și moarte în cadrul misiunilor de salvare. Ele vor contribui în mod decisiv la creșterea eficienței și rezilienței sistemului de situații de urgență”, a declarat Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233