dobroge.tv

Live

Constănțenii care au mai mult de șase luni de la imunizarea cu vaccinul Johnson&Johnson pot face rapelul

08 noiembrie 2021
Publicitate

Liber la rapel pentru constănțenii vaccinați cu Johnson&Johnson. Începând de astăzi, 8 noiembrie, cei care au mai mult de șase luni de la inoculare, pot merge să facă a doua doză. Recomandarea este administrarea unui vaccin pe bază de ARN mesager, dar alternativ, ei pot opta pentru același tip ser cu care s-au imunizat prima dată.

Serul de la Johnson&Johnson a fost disponibil la Pavilionul Expozițional din Constanța începând cu mijlocul lunii mai. Dornici să se imunizeze doar cu o singură doză, zeci de constănțeni au venit atunci la centru.

Persoanele care în urmă cu șase luni și-au administrat serul de la Johnson&Johnson trebuie să știe că de astăzi își pot face a doua doză. Recomandarea este ca aceasta a doua doză să se facă cu un ser pe bază de ARN mesager, cum este cel de la Pfizer sau Moderna, însă la alegere îl pot face tot pe cel de la Johnson&Johnson.

La centrul de vaccinare amenajat la pavilion, până la orele prânzului, niciun constănțean nu a venit pentru a face rapelul de la Johnson&Johnson.

Este vorba de doza booster după șase luni, adică 180 de zile de la administrarea primei doze de Johnson&Johnson. Se poate administra de astăzi, 8 noiembrie începând. Sincer, nu au venit”, dr. Ortanza Dancă, coordonatorul centrului de vaccinare Pavilionul Expozițional.

Câteva minute mai târziu, un bărbat a dorit să facă rapelul, însă nu l-a putut face pentru că au trecut cele 180 de zile de la administrarea primei doze.

Rapelul de la Johnson că așa au anunțat că după șase luni, să vedem cum se hotărăște”, spune un constănțean.

Cei mai mulți dintre constănțenii care au venit luni la centru și-au făcut cea de-a treia doză cu serul de la Pfizer, iar o altă parte s-a vaccinat pentru prima oară.

Păi trebuie să o fac ca să-mi fie bine. Adică mi-a fost tare bine și după primele două doze și n-am făcut nici COVID și sunt mulțumită. Nu am avut simptome. E bine”, spune o constănțeancă.

Prima doză este și m-am vaccinat cu Pfizer. Am zis că dacă toată lumea îl face, hai să-l facem și noi. Nu prea am fost în principiu de acord cu el, nu știu de ce. Dar l-a făcut soția, l-a făcut mama soacră, a făcut toată lumea. Zic: hai să-l fac și eu cu gândul că poate așa scăpăm de pandemia asta”, spune un constănțean.

Până în acest moment, la nivelul județului Constanța s-au vaccinat cu schemă completă peste 315.000 de persoane, dintre care aproape 82.000 s-au imunizat cu serul de la Johnson&Johnson.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233