dobroge.tv

Live

Elevii constănțeni, dornici să se reîntoarcă în bănci. Ei speră ca școala online să rămână doar o amintire

05 noiembrie 2021
Publicitate

De luni, elevii se vor întoarce în bănci. După două săptămâni în care aceștia s-au aflat într-o vacanță impusă de pandemia de coronavirus, ei își pot revedea acum colegii. Însă numai în anumite condiții. Pentru ca educația să continue, Președintele României, Klaus Iohannis a menționat că pragul de vaccinare al angajaților din instituțiile de învățământ trebuie să depășească pragul de 60%, iar regulile sanitare din instituții trebuie respectate de toată lumea.

Începând de luni, elevii vor putea participa din nou la ore în format fizic. După o perioadă de vacanță forțată, impusă de creșterea numărului de infectări cu virusul SARS-CoV-2, autoritățile spun că sunt gata să reia cursurile în format fizic. Vestea a fost primită cu bucurie de tineri, care se vor putea reîntâlni cu colegii fizic, și nu prin intermediul unor ecrane. Și părinții acestora sunt de părere că școala online ar trebui să rămână doar o amintire.

E bine, mai ales că dau examenul și o să înțeleg mai bine la școală decât online”, spune o elevă.

„Suntem foarte bucuroși, în special copiii. Ne-am dori să fie cât mai mulți profesori vaccinați, pentru că asta este problema în momentul de față și cât mai mulți părinți. Cred că am evolua spre o direcție mult mai bună. Cel mic a fost clasa 1, a fost destul de greu de gestionat problema, chiar dacă doamnele au fost foarte implicate și foarte dedicate, este destul de dificil”, spune o mămică.

E un lucru foarte bun din punctul meu de vedere. Copiii nu ar trebui să stea în carantină deloc, nici vacanță forțată, nici nimic”, spune o altă mămică.

Pentru ca instituțiile de învățământ să rămână deschise până la finalul semestrului, autoritățile au precizat care sunt anumite condiții care trebuie îndeplinite pentru buna desfășurare a anului școlar. Cea mai importantă dintre acestea se referă la pragul de vaccinare al angajaților din instituțiile de învățământ, care trebuie să depășească 60%.

În localitățile în care sunt puține cazuri de COVID-19, copiii merg fizic la școală și grădiniță și ciclu primar și gimnaziu și liceul. În localitățile în care sunt ceva mai multe cazuri, acolo copiii de grădiniță merg fizic, clasele I-IV merg la școală și din ciclul secundar merg doar copiii din clasa a VIII-s. Din liceu merg tinerii din clasa a XII-a care se pregătesc de Bacalaureat”, a declarat Klaus Iohannis, președintele României.

Am precizat deja punctul de vedere al Ministerului Educației. Două săptămâni de vacanță a fost maximum ce poate fi recuperat, fără ca elevii să piardă vreo zi de cursuri și fără ca elevii să aibă schimbate datele cunoscute pentru examenele naționale: Bacalaureat și Evaluarea Națională. Ministerul Educației va rămâne în continuare consecvent principiului conform căruia școlile trebuie să funcționeze cu prezență fizică în limita în care condițiile de protecție sanitare pot fi asigurate pentru elevi și profesori”, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul interimar al Educației în România.

Totuși, reprezentanții Asociației Elevilor din Constanța nu sunt mulțumiți de măsurile luate de autorități. Deși abia așteaptă să se reîntoarcă în bănci, ei consideră că regulile impuse ar trebui regândite.

Începând de săptămâna viitoare, elevii se vor putea reîntoarce fizic în bănci, lucru care îi bucură atât pe aceștia, cât și pe părinții lor. Totuși, autoritățile au impus noi reguli, iar tinerii nu sunt mulțumiți în totalitate de acestea.

Considerăm că decizia de a decupla începerea școlii de rata de incidență a localității și decizia de a începe școala în funcție de rata de vaccinare a profesorilor este o decizie fără nicio noimă, în special având în vedere că colectivul unei unități de învățământ este în procent mult mai mare format de elevi decât de profesori. Deci chiar dacă toți profesorii sunt vaccinați sunt șanse să nu existe poate niciun elev vaccinat”, a declarat Ariana Dudună, președintele Asociației Elevilor din Constanța.

În instituțiile de învățământ în care pragul de vaccinare al angajaților îl depășește pe cel impus de autorități, directorii îi așteaptă pe elevi cu brațele deschise și îi încurajează să rămână optimiști pe întreaga perioadă a anului școlar și să aibă grijă de sănătatea lor.

Să poarte masca, așa cum au făcut și până acum. Încă nu am depășit faza critică a pandemiei. Să aibă grijă de ei și să învețe”, a declarat Loredana Tănase, director adjunct la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”.

Ne-am dori ca și elevii să înțeleagă că aceste măsuri impuse și necesare trebuie respectate de toată lumea, adică în primul rând de ei. Cu mască, fără a împărți sticla de suc, fără a împărți sandwichul și fără a sta în grupuri foarte strânse în curtea școlii în pauză”, a declarat prof. ing. Claudia Nitu, director la Liceul Energetic Constanța.

Sănătatea elevilor, a cadrelor didactice și a tuturor angajaților din instituții este foarte importantă. De aceea, măsurile de prevenție împotriva infectării cu virusul SARS-CoV-2 trebuie respectate de toată lumea.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233