dobroge.tv

Live

Staţie meteo de ultimă generaţie, instalată pe digul de la intrare în staţiunea Mamaia

Staţie meteo de ultimă generaţie, instalată pe digul de la intrare în staţiunea Mamaia
17 iulie 2020
Redactia DTV
Publicitate

O staţie meteo de ultimă generaţie a fost amplasată pe noul dig de la intrare în staţiunea Mamaia. Aceasta a fost realizată în urma parteneriatului încheiat între Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral (A.B.A.D.L) şi Centrul Regional Meteorologic Regional (CMR) Dobrogea.

Staţia meteorologică automată a fost montată pe digul T9 din zona Pescărie, fiind dotată cu traducător de vânt.

„Semnarea acestui parteneriat şi amplasarea staţiei pe digul aflat în exploatarea noastră, a Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral (A.B.A.D.L), este necesară şi pentru staţiunea Mamaia şi Portul Constanţa, fiind date foarte relevante pentru toate instituţiile publice şi agenţii economicii din zonă şi din Portul Constanţa pe care le solicită şi de care au foarte mare nevoie. Această staţie îi vor ajuta pe meteorologii de la Centrul Regional să întocmească prognozele meteorologice, care vor avea o acurateţe maximă având în vederea locaţia acestei staţii, digul T 9 care pleacă de pe ţărm şi înaintează în largul mării“, a spus directorul Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral, Bogdan Bola, citat de adevarul.ro

„Amplasarea acestei staţii meteorologice pe digul din zonă a fost necesară pentru că iniţial aceasta se afla în curtea Centrului Regional Meteorologic Regional, dar datele emise nu erau relevante pentru că în zonă s-au construit multe clădiri înalte, astfel că de exemplu viteza vântului a scăzut de la 7m/s la 2m/s. Este o staţie automată de ultimă generaţie, care oferă informaţii referitoare la temperatura aerului, viteza şi direcţia vântului, presiunea atmosferică şi umezeala“, a precizat directorul Centrului Regional Meteorologic Regional Dobrogea, Marius Coţofan.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233