dobroge.tv

Live

Piețele constănțene vor fi modernizate: „Acele tarabe din beton trebuie să dispară și să apară unele moderne”

02 noiembrie 2021
Publicitate

Tarabe improvizate, lădițe aruncate la tot pasul și mese din ciment pe care stau întinse fructele și legumele din gospodăriile negustorilor. Aceasta este imaginea care încă poate fi întâlnită în unele piețe din Constanța. Deși le este greu, comercianții îndură frigul pentru a-și vinde produsele, cele mai multe provenind din propriile gospodări. Problemele reclamate de aceștia se află și în atenția autorităților, care promit investiții pentru îmbunătățirea condițiilor din piețe.

Vremea răcoroasă își face simțită tot mai des prezența la malul mării, iar negustorii din unele piețe constănțene încep să îndure din ce în ce mai greu frigul. Aceștia și-ar dori ca spațiile de comercializare amenajate de autorități să fie acoperite și încălzite pe timpul iernii. Pe lângă anotimpul rece care îngreunează activitatea negustorilor, condițiile în care sunt ținute produsele lasă de dorit.

Piața ar trebui mai modernizată, închisă. Vara aerisită, iarna călduroasă. Că toată lumea stă în frig și tremură”, spune o constănțeancă.

Cred că-i ceva, o rămășiță, nu seamănă a piață sub nicio formă”, spune un constănțean.

Cu toate acestea, există și persoane care se mulțumesc cu felul în care arată acum piețele constănțene. Produsele din gospodăriile românești sunt nelipsite din casele acestora și ei se bucură că încă mai există locuri din care le pot cumpăra.

Ne bucurăm că putem să intrăm și să luăm și sunt produse românești, asta este important. Nu mai intrăm în supermarketuri”, spune o constănțeancă.

Piețele constănțene au nevoie de reabilitare. Autoritățile promit modernizarea acestora, mai ales acum că se apropie frigul, iar oamenii stau în piețele descoperite.

Autoritățile înțeleg nevoile negustorilor și ale constănțenilor care se aprovizionează din aceste locuri. De aceea, au în vedere modernizarea piețelor și crearea unor condiții favorabile pentru cei ce vor să își vândă produsele.

RAEDPP-ul are în plan pentru viitorul apropiat intervenții la nivel de reparații generale. Atât pentru partea de clădiri, cât și pentru partea de copertine metalice. Bineînțeles nu o să uităm nici partea de instalații electrice care este foarte importantă și instalațiile sanitare”, a declarat Teo Hira, director Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța.

Mai mult, tarabele improvizate de vânzători vor fi desființate pentru ca legumele și fructe să fie ținute în condiții favorabile.

Acele tarabe din beton trebuie să dispară și să apară tarabe moderne, în mai multe piețe”, a mai declarat Teo Hira, director Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța.

Constănțenii speră ca piețele să capete cât de curând o nouă înfățișare. Dacă acestea ar fi reabilitate, activitatea negustorilor ar fi ușurată, iar produsele locale ar putea fi păstrate în condiții favorabile.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233