dobroge.tv

Live

Vaccinarea anti-COVID a copiilor cu vârsta între 5 și 11 ani. Gheorghiță: Ne așteptăm ca termenul pentru autorizare să fie devansat

Vaccinarea anti-COVID a copiilor cu vârsta între 5 și 11 ani. Gheorghiță: Ne așteptăm ca termenul pentru autorizare să fie devansat
02 noiembrie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA), care a început în 19 octombrie evaluarea administrării vaccinului anti-COVID al Pfizer/BioNTech copiilor cu între 5-11 ani, ar urma să emită recomandarea de autorizare pentru această categorie de vârstă în luna decembrie, dar autoritățile se așteaptă la devansarea acestui termen, a declarat marți coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță. El a explicat și cum ar urma să fie organizată vaccinarea copiilor în România, scrie HotNews.

Gheorghiță a amintit că studiile Pfizer/BioNTech arată o eficacitate a vaccinului de peste 91% în rândul copiilor cu vârsta între 5 și 11 ani.

El a explicat și cum ar urma să fie organizată vaccinarea copiilor în România:

  • în centrele de vaccinare va exista probabil și un cabinet dedicat copiilor
  • vaccinarea la medicii de familie
  • suplimentar, organizarea de cabinete de vaccinare în spitalele de pediatrie

Vom veni cu detalii atunci când vom ști data autorizării vaccinului și calendarul livrărilor vaccinului pentru această grupă de vârstă”, a precizat Gheorghiță, amintind că flacoanele de vaccin sunt diferite pentru această grupă de vârstă.

Potrivit acestuia, în mod deosebit vaccinarea copiilor cu vârsta între 5 și 11 ani va fi recomandată celor cu afecțiuni cronice, precum obezitate, diabet, sindrom Down, dar și boli onco-hematologice, afecțiuni cronice renale, afecțiuni neurologice și copiilor care sunt în evidență cu tratamente care scad răspunsul imun.

Pentru celelalte grupe de vârstă va fi recomandat vaccinul de la compania BioNTech/Pfizer în funcţie de rapoartele de risc-beneficiu şi aici vom vedea toate aceste date pentru că Centrul European de Control al Bolilor va face acest raport, va face această evaluare de risc-beneficiu tocmai pentru a vedea cât se poate de clar care va fi impactul vaccinării asupra riscului de infecţie şi asupra transmiterii pentru ca acest lucru ne interesează foarte mult”, adăugat Valeriu Gheorghiţă.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a amintit că Agenţia americană pentru alimente şi medicamente - FDA - a autorizat vaccinul Pfizer/BioNTech pentru a fi administrat copiilor cu vârsta cuprinsă între 5-11 ani.

Schema de vaccinare constă în două doze, administrate la interval de 21 de zile, însă dozajul este diferit, reprezintă practic o treime din doza care se foloseşte în momentul de faţă la cei cu grupa de vârstă peste 12 ani şi la adulţi, a precizat Gheorghiță. Capacele flacoanelor destinate copiilor vor fi portocalii și astfel ușor de recunoscut, în comparatie cu capacele violet ale flacoanelor pentru celelalte grupe de vârstă.


Sursă foto: gov.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233