dobroge.tv

Live

Din cauza noilor restricții sau de teama infectării, tot mai mulți constănțeni se prezintă zilnic la centrele de vaccinare

28 octombrie 2021
Publicitate

Teama de virus sau noile restricții impuse i-a făcut pe mulți dintre constănțeni să-și administreze serul anti-COVID19. Unii au venit astăzi la centrul de imunizare fie pentru rapel, fie pentru a-și face prima doză. Aceștia din urmă spun că au ales să se vaccineze pentru că nu mai au voie aproape nicăieri fără certificatul verde. La Pavilionul Expozițional sunt funcționale 18 fluxuri. Aici, în doar o singură zi, peste 1.000 de oamenii s-au imunizat. Johnson & Johnson a fost cel mai solicitat.

Băiatul din imagini doar ce a împlinit 18 ani. Nu a mai stat pe gânduri și a mers la centru pentru a se imuniza. A ales să se vaccineze în primul rând pentru a se proteja de virusul SARS CoV-2 și în al doilea rând din cauza restricțiilor.

Cred că este absolută nevoie să vă vaccinați. Este foarte bine, ca să pot să intru în mall”, spune tânărul.

Și nu este singurul care în ultimele săptămâni s-au vaccinat din cauza noilor măsuri impuse. Certificatul verde a devenit obligatoriu în mai toate instituțiile de stat și private.

Pentru sănătate, eu știu. Și condițiile. Instituțiile de stat nu te mai primesc”, spune un constănțean.

Pentru sănătatea mea și pentru frică de restricții și pentru că nu mai poți să muncești după aceea. Eu una mi-am făcut. Și băiatul meu mi-a făcut vaccinul și când va fi nevoie facem și a treia doză. Eu mi-am făcut Moderna, nu am avut probleme. Mă simt bine”, spune o constănțeancă.

Din cauza restricțiilor”, spune un constănțean.

Sunt și constănțeni care au ales să se vaccineze pentru că, spun ei, numai așa putem scăpa de pandemie. Alții au făcut-o pentru că trebuie să plece în străinătate.

Din constrângere. Pentru că trebuie să plec la fiica mea în Danemarca și asta este”, spune o constănțeancă.

Fac a treia doză. Am făcut rapelul acum șase luni și am decis să mă vaccinez și cu a treia doză. Pentru siguranța mea, în primul rând”, spune un tânăr.

Din convingere că e bine să fii vaccinat și pentru a avea o viață mai liniștită, mai sigură”, spune un constănțean.

La centrul de vaccinare de la Pavilionul Expozițional sunt funcțional 18 fluxuri. Aici oamenii se pot imuniza cu toate cele patru tipuri de seruri: Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson și AstraZeneca.

Cel mai cerut este Pfizer. În general populația face Pfizer la a treia doză, doza booster. Fac și foarte multe persoane doza întâi cu Pfizer, dar și Johnson&Johnson este foarte cerut”, a declarat dr. Ortanza Dancă, coordonatorul centrului de vaccinare de la Pavilionul Expozițional.

Mii de constănțenii se prezintă zilnic la centrele de vaccinare din oraș. De pildă, numai joi, la centrul de la Pavilion s-au imunizat peste 1.000 de oameni.

Până în acest moment, pe raza județului Constanța s-au vaccinat aproximativ 290.000 de persoane”, a declarat Tudorel Ene, purtător de cuvânt DSP Constanța.

În municipiul, rata de incidență a ajuns la 12.74 la mia de locuitori. În ultimele 14 zile au fost confirmate cu virusul SARS CoV-2 aproape 4.000 de constănțeni.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233