dobroge.tv

Live

Exercițiul „NATO Blue Print”, condus de Flota a 6-a Americană în Europa, s-a încheiat

28 octombrie 2021
Publicitate

Mai mulți comandanți de rang înalt, ai forțelor armate NATO, s-au întâlnit în România pentru manevre și planificări de luptă, menite să descurajeze orice atac străin pe teritoriul țării noastre. Sunt lideri militari care au analizat geografia și relieful României, să identifice vulnerabilități și locuri unde suntem slab apărați. NATO dorește să știe unde trimite forțe rapide de reacție în cazul unui război în Estul Europei, iar România este un punct de interes major.

Timp de mai multe săptămâni planificatorii NATO au zburat deasupra granițelor estice și au analizat din aer și la sol geografia câmpurilor de război. Au pus pe hartă concluziile obținute și au verificat ce unități de intervenție are România în fiecare zonă de război.

A inclus misiuni recunoaștere terestră și aeriană în România, vizite la unități esențiale din arhitectura defensivă aliată din țara noastră și discuții care au vizat sincronizarea acțiunilor din plan național cu cele din cadru aliat”, a declarat gen. lt. Daniel Petrescu, șeful Statului Major al Apărării.

Poziția noastră militară combinată rămâne credibilă, coerentă și rezistentă la activitățile periculoase ale oricărui adversar”, a declarat amiral Robert Burke, comandant U.S. Naval Forces Europe.

De asemenea, americanii au vrut să știe câte unități militare sunt gata pentru a intra în luptă.

Mai mult decât atât, străinii vor să știe dacă vorbim aceeași limbă când vine vorba de strategii de război și cât de bine se vor înțelege în cazul în care trebuie să acționeze imediat.

Acest exercițiu ne-a permis să înțelegem mai bine elementele-cheie ale planificării atât din punct de vedere conceptual, cât și prin realizarea unei imagini reale a terenului si geografiei diferitelor zone de pe teritoriul României”, a declarat gen. lt. Daniel Petrescu, șeful Statului Major al Apărării.

Puterea și scopul comun pe care le arătăm prin exerciții precum Noble Blueprint și eforturile, la toate nivelurile, de a ne sincroniza activitățile, vor fi mai bune împotriva agresiunii adversarilor”, a declarat amiral Robert Burke, comandant U.S. Naval Forces Europe.

Exercițiul încheiat joi se numește NATO Blue Print și e condus de Flota a 6-a Americană în Europa. El este conceput pentru a oferi o înțelegerea clară a capacităților operaționale naționale combinate, precum și familiarizarea cu terenul atât în România, cât și în Bulgaria.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233