dobroge.tv

Live

Mașinile cu volan pe dreapta, interzise

15 iulie 2020
Publicitate

De la 1 ianuarie 2021, vehiculele cu volan pe dreapta din Regatul Unit al Marii Britanii nu vor mai putea fi înmatriculate în România. Excepție face situația în care perioada de tranziție dintre Anglia și Uniunea Europeană, în contextul Brexit, nu va fi prelungită.

Până la sfârșitul anului se acceptă omologarea autovehiculelor cu volan pe partea dreaptă care provin din Regatul Unit. De la 1 ianuarie 2021, dar numai dacă perioada de tranziție dintre Marea Britanie și Uniunea Europeană nu va fi prelungită, autovehiculele nu vor mai putea fi înmatriculate în România. Sunt exceptate autovehiculele speciale utilizate în serviciile publice comunitare, precum și autovehiculele care au fost înmatriculate ultima dată într-un alt stat membru al Uniunii Europene și care nu au suferit modificări în raport cu configurația de înmatriculare inițială. 

O altă prevedere legală face referire la omologarea individuală a autovehiculelor cu volan pe partea dreaptă, dar care au suferit modificări constructive. În acest sens, Registrul Auto Roman menționează că, dacă un autovehicul înmatriculat în România cu volanul pe partea dreaptă se prezintă la inspecție după ce i-au fost aduse modificări constructive, acesta va putea fi reomologat doar dacă și postul de conducere a fost mutat pe partea stângă.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233