dobroge.tv

Live

Poluare în portul Midia Năvodari. O tonă de păcură s-a scurs pe mal şi în mare după ce furtunul unei nave s-a spart: ''Urmează să fie aplicate sancţiuni''

Poluare în portul Midia Năvodari. O tonă de păcură s-a scurs pe mal şi în mare după ce furtunul unei nave s-a spart: ''Urmează să fie aplicate sancţiuni''
28 octombrie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Ministerul Mediului a anunţat că s-a produs poluare cu păcură în portul Midia Năvodari. O tonă de păcură a curs la descărcarea unei nave, cea mai mare parte pe mal, restul între navă şi cheu.

”ABA Dobrogea-Litoral informează că azi, 28.10.2021, ora 2:00 AM, în timpul descărcării navei Angi, încărcată cu păcură, care se afla în dana 4 Midia Năvodari, judeţul Constanţa, unul din furtunurile de descărcare ale terminalului s-a spart. A rezultat o poluare cu păcură de cca. 1 tonă, din care 80% pe mal şi 20% s-a scurs între navă şi cheu”, anunţă, joi, Ministerul Mediului.

Sursa citată a precizat că personalul terminalului ajutat de echipajul remorcherului de serviciu a început să limiteze răspândirea poluării în apă.

A fost anunţat tot personalul disponibil din portul Midia, precum şi firma contractată pentru depoluare, pentru a începe activitatea de curăţare.

”În acest moment, la faţa locului sunt toate instituţiile cu rol de combatere a poluării. Între navă şi cheu, pe o lungime de 30 m, lăţime de 0.5 m (distanţa între navă şi cheu) şi grosime de aproximativ 2,3 cm, se află o cantitate de păcură de aproximativ 200 de litri. Păcura este compactă şi îngheţată, datorită temperaturii scăzute”, a mai precizat Ministerul Mediului.

Potrivit instituţiei, păcura va fi îndepărtată de firmele specializate şi dotate corespunzător după plecarea navei.

Este şi o suprafaţă de sol (cheu) afectată. Acvatoriul este în siguranţă.

”Inspectorii ABA Dobrogea-Litoral sunt la faţa locului, urmează să fie aplicate sancţiuni. Când va fi posibil, se va relua descărcarea navei, care va mai dura încă 24 ore până la finalizare”, a mai transmis Ministerul Mediului. Lucrările sunt în plină desfăşurare.

UPDATEGarda de Mediu Constanţa a anunţat, joi, printr-un comunicat de presă, că o echipă de comisari ai instituţiei, împreună cu reprezentanţi ai Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral, Autorităţii Navale Române şi Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa s-au deplasat în Dana 4 a Portului Midia pentru investigarea incidentului produs în timpul operaţiunilor de descărcare păcură de la o navă sub pavilion Malta.

“La descărcarea păcurei s-a deteriorat un furtun, fiind deversata o cantitate de aproximativ 1 tonă de păcură pe cheu şi în acvatoriul portuar, cea mai mai mare cantitate, aproximativ 80% fiind deversata pe sol. S-a stopat operaţiunea de descărcare, s-a amplasat baraj limitator şi s-a acţionat cu materiale absorbante”, a transmis Garda de Mediu.

Sursa citată menţionează că a fost aplicată o amendă de 20.000 de lei societăţii care efectua operaţiunile de descărcare păcură pentru poluarea acvatoriului marin, a cheului şi solului.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233