dobroge.tv

Live

Sindicaliștii Sanitas Constanța au ieșit din nou în stradă: „2020 în izolare, 2021 fără salarizare”

26 octombrie 2021
Publicitate

Angajații Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului din Constanța au ieșit din nou în stradă. Este a doua zi de proteste a salariaților. Sindicaliștii spun că vor continua să-și strige nemulțumirile până când problemele lor vor fi rezolvate. O parte din oameni au venit și astăzi cu pancarte pe care erau scrise mesaje precum „Cine-i harnic și muncește, tot ZERO lei primești” sau „2020 în izolare, 2021 fără salarizare”.

A fost a doua zi de proteste la Constanța. Salariații Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului și-au spus din nou nemulțumirile în fața Prefecturii. Nici marți nu au scandat nimic, însă au venit cu pancarte pe care erau scrise mai multe mesaje, printre care „2020 în izolare, 2021 fără salarizare” sau „Muncim pe datorie și Guvernul știe!”

Colegii noștri sunt acum într-o situație foarte delicată din cauza lipsei de fonduri pentru plata cheltuielilor de funcționare a unității și pentru plata salariilor angajaților. Nu înțelegem de ce trebuie să plătească beneficiarii și angajații aceste penalități pentru că practic aceste măsuri se răsfrâng asupra calității vieții asigurate a beneficiarilor și asupra salariilor angajaților”, a declarat Cristina Rădulescu, vicepreședinte Sanitas Constanța

Salariații se gândesc cu groază la perioada care urmează. Vine iarna, facturile la utilități au explodat, prețurile au crescut iar sărbătorile de iarnă ar putea să îi găsească cu mesele goale.

Sperăm să rezolvăm situația. Pe lângă că vin sărbătorile, avem și rate la bănci. Problemele sunt mult mai mari decât atât”, spune un protestatar.

Eu am trei copii și nu știu cum le voi explica copiilor că nu vor avea un cadou de Crăciun. Chiar nu știu. E greu”, spune o protestatară.

Mai mult decât atât, angajații sunt îngrijorați și de ce se va întâmpla cu cei pe care îi au în grijă. Spun că vor continua să vină la muncă, însă nu știu pentru cât timp.

Este posibil ca în luna noiembrie colegii noștri să continue să vină la muncă, chiar dacă vor avea salariile reduse. Dar probabil că în luna decembrie nu vor avea bani să vină la serviciu și ei erau îngrijorați de soarta beneficiarilor”, a mai declarat Cristina Rădulescu, vicepreședinte Sanitas Constanța.

S-a ajuns în această situație după ce Guvernul a sancționat Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța cu 25% din fonduri pentru că nu a dus la îndeplinire un proiect care prevederea construirea unor case de tip familial, până la finalul anului trecut. Acum aceasta ar avea nevoie de aproape 24 de milioane de lei ca să poată asigura cheltuielile de funcţionare a instituţiei și pentru a putea plăti salariile pe ultimele două luni ale anului. În acest moment, sunt 1.602 angajaţi care lucrează în 25 de centre de plasament, ansambluri de locuințe protejate, complexuri de servicii comunitare, centre de îngrijire și asistență, dar şi centre de recuperare.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233