dobroge.tv

Live

Au început lucrările de reabilitare ale Spitalului Boli Infecțioase. Conducerea speră ca în două săptămâni, o parte din clădire să fie funcțională

25 octombrie 2021
Publicitate

Resturi de mobilier făcute scrum, cioburi la tot pasul și miros greu de suportat. Aceasta este momentan imaginea din interiorul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Constanța. Însă, în curând, pereții sumbri și arși de flăcările incendiului vor căpăta o nouă înfățisare. Lucrările de reabilitare la unitatea medicală, au început. Personalul medical abia așteaptă momentul în care se vor putea întoarce la locul de muncă pentru a-i trata pe pacienți în condiții de siguranță. Autoritățile promit că spitalul se va redeschide treptat.

Saloanele secţiei de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanţa au fost distruse în urma incendiului care a avut loc la începutul lunii octombrie. Imaginile surprinse de echipa Dobrogea TV sunt cutremurătoare. În urmă au rămas doar pereții negri, resturi de mobilier, siguranțe și cabluri arse. Secția unde erau tratați înainte bolnavii cu COVID-19 și care aveau nevoie de oxigen pare desprinsă dintr-un film de groază.

După ce s-au făcut toate demersurile pentru a obține avizele necesare, muncitorii au fost chemați luni pentru a începe lucrările de reabilitare.

Echipa de constructori care trebuie să zugrăvească încăperile care sunt afectate în acest moment. Noi sperăm ca în următoarele două săptămâni, o parte să fie funcțională și ulterior, treptat vor fi date în funcțiune și alte părți din spital”, a declarat dr. Claudia Cambrea, manager interimar Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Constanța.

Autoritățile spun că sunt conștiente de necesitatea redeschiderii spitalului într-un timp cât mai scurt. Totuși, pentru ca totul să se desfășoare în condiții de siguranță, experții vor fi cei care se vor ocupa de modernizarea unității sanitare.

Au început și lucrări de refacere a spațiului. Vor fi lucrări atât de zidărie, cât și lucrări de schimbare a instalațiilor electrice. În perioada ce urmează vom continua și cu celelalte proiecte care sunt separate de clădirea veche a spitalului și anume, aripa modulară”, a declarat Alin Vintilă, consilier comunicare Primăria Constanța.

De îndată ce vor fi reabilitate o parte dintre saloane, cadrele medicale se vor putea întoarce la muncă. Deși nu se știe cu exactitate când se vor finaliza lucrările, constănțenii spun că acestea ar trebui urgentate. Cadrele medicale sunt nerăbdătoare deoarece abia așteaptă să se întoarcă la muncă.

Era și timpul. E bine, e foarte bine pentru că din păcate stăm cam prost cu spitalele”, spune o constănțeancă.

Foarte bună părere. E păcat că au murit atâția oameni”, spune un constănțean.

Este un lucru bun. Avem nevoie maximă de acest spital”, spune o constănțeancă.

Până la finalizarea lucrărilor de igienizare și modernizare, angajații din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase va continua să trateze pacienții din unitățile sanitare în care au fost detașați.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233