dobroge.tv

Live

Ziua Armatei Române, sărbătorită la Constanța: au fost depuse coroane de flori la monumentul „Victoriei”

25 octombrie 2021
Publicitate

Ziua Armatei Române a fost celebrată astăzi la Constanța. În cinstea memoriei eroilor Patriei căzuți la datorie, au fost depuse coroane și jerbe de flori. Evenimentul a avut loc la monumentul „Victoriei” din Parcul Arheologic. Alături de militarii români, au participat și două plutoane de militari străini, un pluton al Statelor Unite ale Americii și unul al Forțelor Aeriene Canadiene.

În fiecare an, la data de 25 octombrie, militarii și toți românii care sunt cu sufletul alături de eroii neamului, participă la ceremoniile militare organizate cu prilejul sărbătoririi Zilei Armatei României.

Este bine că ne aducem aminte și de valoarea practică și de importanța cotidiană pe care Armata o are în viața noastră. E bine că ne aducem aminte și de aceste momente festive cu încărcătură simbolică”, a declarat Silviu Coșa, prefectul județului Constanța.

Ziua Armatei României a fost sărbătorită luni și la Constanța. Evenimentul a avut loc la monumentul „Victoriei” din Parcul Arheologic.

Pentru militarii constănțeni, această zi are o semnificație specială. În urmă cu 83 de ani, ultima palmă de pământ românesc era eliberată de sub ocupația fascistă de către Regimentul 34 infanterie Constanța. Luptele grele purtate de soldații de la malul mării la Carei au fost amintite luni.

În continuare Instituția Militară își îndeplinește acest rol cu plăcere și onoare. A fost o onoare să îi întâlnim, din păcate, sunt tot mai puțini din zi în zi cei în viață”, a declarat contraamiral de flotilă Valentin Iacoblev, comandantul Flotei.

Este datoria noastră ca să-i serbăm pe cei care sunt în viață, să-i comemorăm pe cei care au făcut ceva pentru țară și Armata României. Și, în primul rând, nu puteam să lipsim pe o așa vreme frumoasă”, a declarat Cristian Crăciun, președintele Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități Constanța.

În timpul celui de al doilea Război Mondial, au fost dislocați pe front aproximativ 540.000 de militari, dintre care peste 90.000 și-au pierdut viața, aproape 60.000 au fost dispăruți, iar alți 330.000 au fost răniți în luptă.

Am venit pentru a aduce un omagiu militarilor români jertfiți în Războiul de Independență, toți militari, care au pus interesele României mai presus de interesele personale, care au sperat că prin jertfa lor și prin sacrificiul lor vor asigura un viitor mai bun României”, a declarat col. (r) Remus Macovei, președintele Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria” Constanța.

Nu trebuie să uităm trecutul. Uitând trecutul ne-am uitat practic tot ce înseamnă originea și viitorul unei națiuni. Și-au dat viața punând interesele națiunii române mai presus decât însuși viața lor”, a declarat Marian Hărătău, sublocotenent rezervist voluntar.

Au fost și constănțeni care au admirat ceremonia dedicată eroilor căzuți, însă de pe margine.

Să nu se uite, că e păcat de cei care au murit pentru noi și au luptat pentru noi”, spune o constănțeancă.

E important să nu uităm pe 25 octombrie”, spune o altă constănțeancă.

Toate unitățile care au participat aici, toți au vorbit și au pus coroane, frumos. Ne-a plăcut foarte mult”, spune un constănțean.

Când s-a cântat imnul m-am ridicat în picioare”, spune o constănțeancă.

La finalul ceremoniei au fost depuse coroane și jerbe de flori pentru sufletele celor care au luptat și murit pentru țară.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233