Majoritatea constănțenilor își doresc un parc în locul Galeriilor Soveja: RAEDPP a lansat un chestionar în acest sens
Pustii și triste. Așa arată în prezent Galeriile Soveja. Constănțenii și-ar dori ca autoritățile locale să demoleze ceea ce a mai rămas din bazarul Ștefăniță Vodă și să construiască aici un parc. Cel puțin asta reiese din rezultatele obținute în urma unui chestionar completat de locuitorii orașului. Acesta a fost publicat de către Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat”. Pe locul doi, în doleanțele oamenilor, ar fi amenajarea unei parcări, iar pe trei realizarea unei creșe. Reprezentanții RAEDPP au depus deja documentația pentru obținerea certificatului de urbanism în vederea demolării structurii.
„Parcul ar fi. Păi normal că-ți dorești un parc. Puțin spațiu verde. La ce trafic este, credeți că e normal să respirăm noxele astea?”, spune o constănțeancă.
Aceasta este una dintre dorințele constănțenilor în ceea ce privește soarta bazarului Ștefăniță Vodă. După ani de zile de degradare, autoritățile locale au demarat o inițiativă prin care oamenii își pot exprima părerea în legătură cu viitorul Galeriilor Soveja.
„Am lansat un chestionar public și ne bucurăm de succesul lui. Chestionarul este deschis și la acest moment. Cel puțin 60 de zile o să fie deschis. Majoritatea covârșitoare își dorește pe acel teren o investiție publică”, a declarat Teo Hira, director Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat”
Ideea construirii unui parc îi bucură foarte mult pe constănțeni, care spun că în orașul nostru, sărac în vegetație, un astfel de loc ar fi binevenit.
„Sunt magazine destule. De ce să nu fie un parc pentru copii, pentru bătrâni”, spune un constănțean.
„Un parc e binevenit”, spune o constănțeancă.
Constănțean: Un parc frumos pentru că parcuri nici nu avem pe aici.
Reporter: Dar centre comerciale?
Constănțean: Păi n-avem destule?
Potrivit răspunsurilor date de constănțeni, cei mai mulți doresc construirea unui parc. Pe locul doi se află amenajarea unei parcări, iar pe trei realizarea unei creșe.
„Până la acest moment, numai pe site-ul nostru avem aproximativ 1.000 de persoane care au răspuns și și-au dat cu părerea despre ce ar trebui să se întâmple pe acel teren. Să lăsăm populația să spună ce își dorește pe acel teren”, a mai declarat Teo Hira, director Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat”.
Galeriile Soveja sunt în acest moment nefuncționale. Totuși autoritățile caută cele mai bune soluții pentru orașul nostru, dar și pentru cetățeni.
În urmă cu câteva zile, a fost obținut cadastrul și intabularea pentru fostele galerii. Reprezentanții Regiei Autonome „Exploatarea Domeniului Public și Privat” au depus între timp și cererea pentru emiterea certificatului de urbanism pentru demolarea structurii care se întinde pe o suprafață de aproximativ 3.300 mp.