dobroge.tv

Live

Securitatea Mării Negre în interesul național al SUA

20 octombrie 2021
Publicitate

Marea Neagră este și va continua să fie un centru de greutate strategic extrem de important pentru securitatea europeană și euro-atlantică.” Afirmația îi aparține ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă. Acesta a mai spus că „întărire apărării” reprezintă una dintre soluții pentru a contracara agresivitatea Federației Ruse. Secretarul american al Apărării a susținut și el că „securitatea și stabilitatea din regiunea Mării Negre sunt în interesul național al Statelor Unite”.

Marea Neagră este și va continua să fie un centru de greutate strategic extrem de important pentru securitatea europeană și euro-atlantică. Am evaluat modalitățile de consolidare a cooperării la Marea Neagră, pornind în mod natural de la evoluțiile din mediul regional, cu accent pe situația de securitate, dezvoltările din țările partenere din regiunea Mării Negre, întărirea posturii de descurajare și de apărare, inclusiv prin consolidarea prezenței forțelor armate americane pe teritoriul României, precum și dezvoltarea capabilităților proprii relevante și interoperabile, reprezintă soluții pentru a contracara acerbitatea Federației Ruse.”, a declarat Nicolae-Ionel Ciucă, ministrul Apărării naționale.

România este una dintre câteva țări membre NATO care găzduiesc un număr semnificativ de militari români, americani prin rotație. Acest an marchează a 10-a aniversare a semnării declarației comune a parteneriatului strategic și a acordului privind apărarea împotriva rachetelor balistice. România a făcut progrese semnificative în domeniul apărării. A înlocuit echipamente militare învechite și și-a concentrat eforturile NATO. Statele Unite vor continua să furnizeze asistență pentru întărirea capacităților maritime ale României, Bulgariei, Ucrainei și Georgiei”, a declarat Lloyd J. Austin III, secretarul american al Apărării.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233