dobroge.tv

Live

Miniștrii lui Cioloş, respinși pe bandă rulantă în comisiile din Parlament: Cătălin Drulă, singurul care a primit aviz pozitiv

Miniștrii lui Cioloş, respinși pe bandă rulantă în comisiile din Parlament: Cătălin Drulă, singurul care a primit aviz pozitiv
19 octombrie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Miniştrii propuşi de premierul desemnat Dacian Cioloş au fost audiaţi marţi în comisiile parlamentare de specialitate. Avizul comisiilor este consultativ, iar votul asupra listei cu miniştri şi a programului de guvernare va avea loc miercuri. Singurul care a primit aviz pozitiv a fost Cătălin Drulă.

Ministrul propus pentru portofoliul de la Cultură, Iulia Popovici, a primit un aviz negativ din partea comisiilor din Parlament. Au fost patru voturi „pentru”, nouă „împotrivă” și șapte abțineri. De asemenea, propunerea pentru Ministerul Tineretului și Sportului, Tudor Pop, a primit tot un aviz negativ. Au fost nouă voturi „pentru”, 12 „împotrivă” și patru abțineri.

Monica Berescu, propunerea USR pentru Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării a primit aviz negativ în comisiile de specialitate. S-au înregistrat 17 voturi „pentru”, 17 „împotrivă” şi 8 abţineri Un aviz negativ a primit și Nicu Fălcoi, propunerea pentru Ministerul Apărării.

Și Dan Barna, propunerea pentru Ministerul Afacerilor Externe a primit aviz negativ. Au fost 11 voturi „pentru”, 20 „împotrivă” și 4 abțineri.

La votul privind avizul negativ, Cătălin Drulă, propunerea pentru ministerul Transporturilor, a primit 8 voturi împotriva avizului negativ, 7 abțineri și 12 pentru avizul negativ. „Avizul este pozitiv dacă propunerea de aviz negativ a căzut la vot”, a explicat după audieri Cătălin Drulă. Pentru că propunerea de aviz negativ nu a fost votată de majoritatea membrilor comisiei, președintele Comisiei a considerat avizul ca fiind pozitiv.

Alin Stoica, fostul prefect al Capitalei, propus pentru Ministerul de Interne în Guvernul Cioloș, a fost, de asemenea, respins la votul din comisii. Au fost 19 voturi „pentru” un aviz negativ, 13 abțineri și 5 voturi „împotrivă”.

Cristian Ghinea, propunerea pentru Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a primit un aviz negativ. Au fost 7 voturi „pentru”, 13 voturi „împotrivă” și 8 abțineri. De asemenea, Cristina Prună, propunerea pentru Ministerul Energiei, a fost respinsă de parlamentarii din comisie. Au fost 14 voturi „pentru”, 27 „împotrivă” și 12 abțineri.

Ionuț Moșteanu, propunerea USR pentru Ministerul Dezvoltării, a primit aviz negativ după audierea din comisie. Au fost 10 voturi „pentru”, 14 „împotrivă” și 16 abțineri.

Claudiu Năsui, ministrul propus de USR la Economie, a primi aviz negativ.

Dragoș Pîslaru, propunerea pentru Ministerul Finanțelor, Stelian Ion - propus la Justiție și Mihai Goțiu, desemnat de USR pentru Ministerul Mediului au primit avize nefavorabile.

Oana Ţoiu, propusă pentru funcţia de ministru al Muncii şi Protecţiei Sociale, a primit, marţi, aviz nefavorabil din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului.

Dintre membrii celor patru comisii de specialitate ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, 24 de parlamentari au votat împotriva propunerii de aviz favorabil, 18 au votat pentru avizul favorabil, iar 5 parlamentari s-au abţinut, conform Agerpres.

Ioana Mihăilă, propunerea USR pentru a fi din nou ministru al Sănătății, a primit un aviz negativ în comisiile de specialitate din Parlament. Aceasta a fost respinsă cu 18 voturi „contra", 7 voturi „pentru” și 9 abțineri din partea PNL.

De asemenea, Corina Atanasiu a primit, din partea comisiilor parlamentare de specialitate, aviz negativ pentru funcţia de ministru al Educaţiei. S-au înregistrat 10 voturi "pentru", 17 "împotrivă" şi 11 abţineri.


Sursă foto: Facebook Dacian Cioloş

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233