dobroge.tv

Live

NAȚIONAL. Copacii din Sectorul 4 al Capitalei vor fi consultați cu tomograful

NAȚIONAL. Copacii din Sectorul 4 al Capitalei vor fi consultați cu tomograful
13 octombrie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Incidentele cu copaci care se prăbușesc, în timpul furtunilor, ar putea să devină istorie. Arborii din Sectorul 4 al Capitalei vor fi scanați cu ajutorul unui tomograf. Este o premieră pentru capitala țării și ajută autoritățile să afle care sunt copacii bolnavi.

Angajații Primăriei Sectorului 4 vor scana pomii de pe domeniul public și ulterior vor realiza o bază de date, potrivit mediafax.ro.

De acum înainte, arborii din sectorul nostru vor fi consultați, iar în urma diagnosticului pus de specialiști vom ști exact ce măsuri să luăm. Suntem singura autoritate locală din București care deține acest aparat de ultimă generație. Cu ajutorul lui vom reuși să scanăm arborii din sectorul 4, pentru a-i identifica pe cei care sunt bolnavi și care s-ar putea prăbuși”, a explicat primarul Daniel Băluță.

Dispozitivul a fost deja folosit, iar rezultatele obținute vor fi folosite pentru eliberarea viitoarele avize de toaletare sau de defrișare. Procedura durează câteva minute și la final aparatul oferă numeroase informații despre copacul scanat.

Durează câteva minute până când aparatul este conectat și cu ajutorul sunetelor, tomograful sonic afișează problemele trunchiului. Acesta furnizează informații despre starea de sănătate a fiecărui copac și evidențiază, după caz, lemn sănătos, lemn putred sau cavități și crăpături”, a adăugat primarul Băluță.


sursă foto: progressivetree.com

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233