dobroge.tv

Live

Pentru a evita coada de la Pavilionul Expozițional, constănțenii se imunizează la Spitalul Militar: pentru a scuti timp, medicii recomandă programarea pe platformă

12 octombrie 2021
Publicitate

Atunci când își propun să meargă la vaccin, constănțenii se duc la Pavilionul Expozițional. Și pentru că adresabilitatea a crescut considerabil în ultima perioadă, se formează cozi de zeci de persoane. Oamenii uită însă că în oraș, mai funcționează și un alt punct medical unde imunizarea împotriva COVID-19 se face rapid și în siguranță. Este vorba despre centrul de vaccinare de la Spitalul Militar. Aici sunt disponibile serul de la Pfizer și cel de la Johnson&Johnson.

În ultimele zile, tot mai mulți constănțeni au început să înțeleagă importanța imunizării. O arată datele furnizate de autoritățile sanitare. Vorbim despre aproape 3.000 de persoane care se vaccinează pe zi. În județul Constanța funcționează în acest moment 14 centre, două dintre ele se află în municipiu.

În cele șapte containere amplasate în curtea Spitalului Militar funcționează de luni bune centrul de vaccinare.

Aici sunt disponibile două fluxuri de vaccinare, unul de Johnson&Johnson și unul pentru serul de la Pfizer. Programarea nu este obligatorie, însă cadrele medicale de aici le recomandă pacienților să facă acest lucru pentru ca procedura să dureze cât mai puțin.

Într-adevăr este mai la îndemână să vină neprogramați dar trebuie să aibă puțină înțelegere, să înțeleagă totuși că persoanele programate au prioritate, având datele deja preintroduse, procesul merge mai repede. Iar în cazul persoanelor neprogramate, datele trebuie introduse manual, iar automat timpul aproape se dublează”, a declarat maior dr. Cristina Mitu, coordonatorul centrului de vaccinare al Spitalului Militar Constanța.

Unii constănțeni au venit aici să se imunizeze împotriva COVID-19 tocmai pentru a evita aglomerația de la Pavilionul Expozițional.

Din cauza aglomerației. Am fost duminică la Pavilion și era groaznic acolo. Trebuia să stai cinci-șase ore ca să faci un vaccin și am plecat. Și am venit acum aici”, spune un constănțean.

În timp ce la Spitalul Militar totul merge rapid și într-un mod organizat, la centrul de vaccinare de la Pavilionul Expozițional, zeci de persoane se înghesuie. O coadă se face în exteriorul clădirii, o alta în hol, la recepție, iar apoi pentru vaccinarea propriu-zisă se formează alt rând.

Constănțean: Nu mai sunt organizați cum au fost la început. Nu știu, nu mai au personal.

Reporter: De cât timp așteptați la coadă?

Constănțean: De un sfert de oră, 20 de minute.

Reporter: Știți că este un centru de vaccinare și la Spitalul Militar, unde este și mai puțină lume?

Constănțeancă: Nu am știut. Eu am auzit că aici și am venit aici.

Până acum, în județul Constanța sunt aproximativ 250.000 de persoane vaccinate cu schemă completă. Amintim că ambele centre de imunizare din municipiu funcționează de luni până vineri între orele 08.00-20.00. Tot în acest interval orar, Pavilionul Expozițional este deschis și în weekend.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233