dobroge.tv

Live

Puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu”, misiune în Marea Mediterană

11 octombrie 2021
Publicitate

Puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu” a părăsit Portul Taranto. Nava militară a pornit în marș spre zona de sud-vest a bazinului mediteranean, unde era localizat raionul maritim desemnat de comanda grupării navale. Timp de o săptămână, întregul echipaj a parcurs etapele de dislocare și integrare în operație. De asemenea, aceștia au participat și la exerciții de abandon al navei și de salvare a vieții omenești pe mare. Cei 86 de marinari militari români se vor întoarce acasă la începutul lunii ianuarie.

Puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu” a executat, în perioada 1-10 octombrie, misiuni specifice din cadrul Operației EUNAVFOR MED IRINI. Nava militară a părăsit portul italian Taranto pe 1 octombrie.

Nava militară românească își desfășoară activitatea de monitorizare a traficului maritim și de respectare a embargoului armelor impus Libiei, zona de responsabilitate din sud-vestul Mării Mediterane.

În primele zile au fost efectuate interogări în radiotelefon pe frecvențele internaționale de telecomunicații ale navelor civile de transport, care tranzitau raionul de responsabilitate al puitorului.

Pe lângă misiunile specifice, marinarii militari români au întâmpinat și două situații mai rar întâlnite. La o distanță mare de mal au fost descoperite două nave: o epavă a unui pescador avariat, cel mai probabil de o furtună puternică, și un velier care plutea în derivă, fără să răspundă la semnalele acustice transmise de la bordul puitorului.

La realizarea acestor activități, au participat și militari din detașamentul de scafandri de luptă de incursiune aflat la bordul puitorului 274. Nava este integrată în operația desfășurată sub egida Uniunii Europene până la data de 31 decembrie. Aceasta se va întoarce în portul militar Constanța la începutul lunii ianuarie a anului viitor.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233