dobroge.tv

Live

Azi au loc consultări la Cotroceni. Preşedintele discută cu reprezentanţii partidelor pentru desemnarea unui premier

Azi au loc consultări la Cotroceni. Preşedintele discută cu reprezentanţii partidelor pentru desemnarea unui premier
11 octombrie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Preşedintele Klaus Iohannis discută luni cu liderii partidelor parlamentare pentru desemnarea unui premier în vederea soluţionării crizei politice, la aproape o săptămână de la căderea Guvernului Cîţu, potrivit news.ro.

El a ţinut deja să precizeze că nu este deloc convins că această primă rundă de consultări va duce la o soluţie, în opinia sa, partidele trebuind să înţeleagă că avem nevoie de un guvern şi să renunţe la tot felul de pretenţii.

”De data aceasta nu este aşa simplu”, a avertizat Iohannis, în condiţiile în care partidele parlamentare susţin variante care merg de la refacerea coaliţiei, Guvern minoritar, alegeri anticipate până la formarea unui cabinet de tehnocraţi.

Primii care intră la discuţiile cu preşedintele Iohannis sunt liberalii, de la ora 12:00. PNL nu are stabilită pentru luni o şedinţă în care să-şi definitiveze mandatul, însă după ce iniţial au anunţat că Florin Cîţu rămâne propunerea pentru funcţia de premier, liberalii şi-au schimbat poziţia, precizând că, dacă nu se conturează o majoritate parlamentară certă, nu vor avansa nicio propunere la discuţiile de luni, cu preşedintele.

Delegaţia PNL va fi fomată din Florin Cîţu şi din cei patru prim-vicepreşedinţi - Rareş Bogdan, Gheorghe Flutur, Iulian Dumitrescu şi Lucian Bode, ultimul vehiculat ca soluţie de rezervă pentru postul de premier.

Totul a început după ce ministrul justiției, Stelian Ion, a fost remaniat în mod neașteptat de premier, la 1 septembrie, iar câteva zile mai târziu, în semn de protest, toți miniștrii USR au ieșit din guvern. Urmare a destrămării coaliției de guvernare, cabinetul Cîtu a fost demis săptămâna treuctă in Parlament, iar azi toți ochii vor fi pe Palatul Cotroceni. Partidele parlamentare vin în fața președintelui cu propunerile lor pentru soluționarea crizei politice, care intervine într-un moment complicat al pandemiei, scrie digi24.ro.

UPDATE: La ora 12.00, şeful statului a început consultările cu delegaţia PNL, condusă de Florin Cîţu.

UPDATE: Consultările cu PNL s-au finalizat, la ora 13.00 fiind programată pentru discuţii delegaţia PSD.

”Mergem la consultările de la Cotroceni, din respect pentru instituţia prezidenţială”, a transmis liderul PSD, Marcel Ciolacu, înaintea discuţiilor.

UPDATE- Delegaţia PSD a intrat la discuţiile cu preşedintele Klaus Iohannis. Din delegaţie fac parte Marcel Ciolacu, Paul Stănescu, Ionuţ Pucheanu - primar Galaţi, Corneliu Ştefan - preşedinte CJ Dâmboviţa, Corina Ene - primar comuna Căbeşti, judeţul Bihor.

UPDATE. Delegaţia PSD a intrat la discuţiile cu preşedintele Klaus Iohannis. Din delegaţie fac parte Marcel Ciolacu, Paul Stănescu, Ionuţ Pucheanu - primar Galaţi, Corneliu Ştefan - preşedinte CJ Dâmboviţa, Corina Ene - primar comuna Căbeşti, judeţul Bihor.

UPDATE.  Întâlnirea preşedintelui Iohannis cu social-democraţii s-a încheiat, delegaţia USR se află la discuţii. Conducerea USR a decis, luni, ca formaţiunea să meargă cu propunerea Dacian Cioloş pentru funcţia de premier, la consultările de la Palatul Cotroceni şi cu mandatul de a forma cât mai rapid un guvern cu puteri depline, care să gestioneze pandemia, explozia preţurilor la energie şi reformele din PNRR.


Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233