dobroge.tv

Live

IMAGINI GREU DE PRIVIT. Intervenţia unui medic la o femeie bolnavă de COVID: ''Nu mai am aer''

09 octombrie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Paul Oargă, medic rezident pe SMURD, a postat pe YouTube o intervenţie la o pacientă în vârstă, care a solicitat ambulanţa, după ce în urmă cu o zi fusese testată pozitiv la Covid-19 de un echipaj de la Ambulanţă. 

Clujeanca le spune medicilor SMURD că nu a mâncat de o săptămână, nu este vaccinată şi are dificultăţi în respiraţie de 3-4 zile. De asemenea, gustul i-a fost afectat. „Ce e dulce e prea dulce, ce e sărat e prea sărat, ce e acru e prea acru”, le-a spus ea medicilor, care au dus-o la Ambulanţă. 

Potrivit adevarul.ro, un moment greu de privit a fost cel în care pacientei i s-a pus masca CPAP pentru a creşte saturaţia de oxigen, care era undeva la circa 70%. În primele momente, femeii i-a fost greu să respire cu ajutorul măştii, a intrat în panică şi s-a plâns: „NU mai am aer”. 

Medicii i-au explicat că trebuie să încerce să respire cu ajutorul măştii şi lucrurile s-au îmbunătăţit, saturaţia de oxigen a ajuns, rapid, la peste 90%. 

 „Una dintre problemele cu care ne confruntăm e lipsa locurilor din spital: secţia de boli infecţioase este aproape plină. Oboseala acumulată de personal, suplimentarea locurilor la infecţioase, ATI şi alte secţii, combinate cu infrastructura destul de slabă în care ne desfăşurăm activitatea poate să ducă la o tragedie ca şi cea din Constanţa”, a concluzionat Paul Oargă, citat de adevarul.ro.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233