dobroge.tv

Live

Noile restricţii, dar şi voucherele de 100 de lei, ''motivaţie'' pentru constănţeni. Tot mai mulţi se vaccinează anti-COVID

07 octombrie 2021
Redactia DTV
Publicitate

A fost coadă astăzi la centrul de vaccinare de la Pavilionul Expozițional din Constanța. Zeci de persoane au stat la rând să se imunizeze în jurul prânzului. În total, peste 2.600 de oameni au primit joi serul anti-COVID19. De asemenea, în fiecare zi, un număr mare de persoane întreabă de voucherele de 100 de lei promise de guvernanți. Cadrele medicale ridică din umeri și spun că nu le-au primit. Motivul? Acestea sunt la Direcția de Sănătate Publică și nu au fost încă distribuite.

După câteva luni de zile în care a bătut vântul în centrele de vaccinare din județ, interesul constănțenilor a crescut considerabil.

Noile restricții intrate în vigoare au adus un număr mare de persoane aici la centrul de vaccinare amplasat la Pavilionul Expozițional. Oamenii stau în vânt, chiar și pe ploaie pentru a aștepta la rând să se imunizeze.

Cei mai mulți dintre ei au venit pentru a face doza a treia, însă sunt și constănțeni care s-au imunizat pentru prima oară. Doar cu serul de la Johnson&Johnson, de pildă, s-au vaccinat 909 oameni într-o singură zi.

„Păi, în primul rând cheltuielile. Dacă te îmbolnăvești, cheltuiești o groază de bani la spital. De ce să cheltuim bani de la stat, când foarte frumos, gratis aici vii și te vaccinezi, totul e ok, poți să pleci afară cu avionul, numai avantaje ce să zic”, a spus un constănţean.

Printre constănțenii care au venit joi la vaccinare a fost și Elena Frâncu, sportiva care în anul 1973, a devenit vicecampioană mondială cu echipa feminină de handbal a României.

„Sunt la a treia. Locul trei nu prea mi-a plăcut în viață, dar acum a trebuit să le fac pe toate, să trec prin toate. Mi se pare corect și civilizat să transmitem acest program de sănătate”, a declarat Elena Frîncu, membru de onoare Comitetul Olimpic și Sportiv Român.

Potrivit datelor oferite de autoritățile sanitare, în ultimele zile s-au imunizat mii de persoane. Dintre acestea, multe cer informații despre voucherele de 100 de lei promise de autorități și întreabă cadrele medicale când le pot primi.

„Întreabă lumea. Chiar destul de mulți, aproape de toate vârstele vin și ne solicită aceste vouchere. Sunt interesați, numărul de vaccinări a crescut”, a declarat dr. Bogdan Stoleru, coordonatorul centrului de vaccinare de la Pavilionul Expozițional.

Acestea ar putea fi luate de la centrul de vaccinare, cabinetul medicului de familie sau de la ambulatoriul de specialitate, în funcție de locul în care s-a efectuat imunizarea. Constănțenii știau că de la 1 octombrie pot intra în posesia tichetelor. Cu toate acestea ele întârzie să apară.

„În acest moment, voucherele pentru centrele de vaccinare de pe raza județului Constanța sunt la DSP Constanța și urmează a fi distribuite”, a declarat Tudorel Ene, purtător de cuvânt DSP al Constanța.

Până în acest moment, pe raza județului Constanța au fost vaccinate cu schemă completă peste 240.000 de persoane.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233