dobroge.tv

Live

Mărturii dramatice ale supraviețuitorilor incendiului de la Infecțioase: „M-am uitat la mama mea, că dacă nu avea aer... Eu am tras-o aşa, săraca, după mine”

Mărturii dramatice ale supraviețuitorilor incendiului de la Infecțioase: „M-am uitat la mama mea, că dacă nu avea aer... Eu am tras-o aşa, săraca, după mine”
05 octombrie 2021
Redactia DTV
Publicitate

S-au dus la spital pentru a se trata și s-au văzut nevoiți să alerge pentru a-și salva viețile. Câțiva dintre supraviețuitorii incendiului de la Infecțioase au povestit cum s-a văzut tragedia prin ochii lor. Din păcate, nu toți au fost atât de norocoși. Unii au fost scoși de pompieri, iar alții nu au mai apucat să ajungă niciodată acasă. Șapte persoane au murit în ziua tragedie și încă una, în această noapte, la spitalul la care a fost transferată.

A venit doamna asistentă şi a zis că miroase ceva a încins. Punea mâna pe încărcătoare. M-a bufnit râsul şi i-am zis: noi nu avem miros”, spune Violeta Drezaliu, pacientă, citată de Observator News.

Nu a durat decât o clipă până când gluma s-a transformat într-un coşmar.

Şi când a deschis uşa, de pe coridor a venit un fum negru - negru. Şi atunci am alergat cu copilul pe scări, eu care puteam. De restul nici nu mă mai interesa, nu mai vedeam nimic”, a mai spus Violeta Drezaliu, pacientă.

Violeta și băiețelul ei în vârstă de trei ani au trecut prin COVID, iar în ziua incendiului așteptau în salonul lor de la etajul 2 al Spitalului de Boli Infecțioase, să fie externați.

Erau câţiva care puteau să meargă pe picioare. Restul erau ajutaţi, în pampers, dezbrăcaţi. Unii săreau de sus”, mai spune Violeta.

Pentru sursa citată a povestit și o altă pacientă ce a văzut în acele clipe de coșmar.

Păi au fugit, au luat lumea din saloane, au luat pe toată lumea. Au ieşit, haideţi afară, trăgeau de noi. Toată lumea pe scări, trăgeau de noi pe scări. Eu m-am uitat la mama mea, că dacă nu avea aer... Eu am tras-o aşa, săraca, după mine: haide mama, haide mama! Dar ăia care erau în aparatele alea, gândiţi-vă”, spune fosta pacientă.

Mulți dintre supraviețuitori le sunt recunoscători medicilor

Sunt nişte eroi că lucrează în condiţiile în care lucrează şi acceptă că nu au ce face. Şi-au pus viaţa în pericol încercând să salveze ce se mai putea salva. Când şi când mai arde câte un spital şi nu se face nimic. Toată lumea trece peste asta foarte uşor”, mai spune fosta pacientă.

Reamintim că în dimineața zilei de vineri, 1 octombrie, un incendiu puternic a izbucnit la Secția de ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța, motiv pentru care au fost activate planul roșu și alb de intervenție. Din nefericire, șapte persoane și-au pierdut viața în urma tragediei -- detalii aici: FILMUL UNEI TRAGEDII. Oameni care au venit la spital să se salveze au murit în chinuri! Durere şi revoltă la Infecţioase în timp ce corpuri carbonizate sunt scoase pe targă


Sursă foto: Observator News / România TV

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233