dobroge.tv

Live

A supraviețuit incendiului de la Infecțioase, dar a murit la spitalul în care a fost transferat. Crește numărul morților după tragedia de la Constanța

A supraviețuit incendiului de la Infecțioase, dar a murit la spitalul în care a fost transferat. Crește numărul morților după tragedia de la Constanța
05 octombrie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Un pacient transferat din secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța, după izbucnirea incendiului de săptămâna trecută, a murit.

Potrivit Digi 24, informația a fost confirmată de prefectul județului Constanța, Silviu Coșa.

Este vorba despre un pacient în vârstă de 63 de ani care, după incendiul care a izbucnit în secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța, a fost transferat la Spitalul de Pneumoftiziologie.

Medicii de acolo spun că starea bărbatului era stabilă vineri, dar între timp starea sa de sănătate s-a agravat și a murit în această dimineață. Potrivit medicilor, decesul s-a produs din cauza infecției cu COVID și nu are legătură cu fumul pe care este posibil să-l fi inhalat în timpul incendiului.

Starea celorlalți pacienți

La Spitalul Județean de Urgență Constanța erau 37 de pacienți transferați în urma incidentului de la Spitalul de Boli Infecțioase, având în vedere evoluția favorabilă șase dintre aceștia au fost externați urmând să primească tratamentul la domiciliu în izolare. La acest moment, în evidențele Spitalului Județean Constanța sunt 30 de pacienți transferați de la Spitalul de Boli Infecțioase. Nouă se află la Terapie Intensivă, unde inițial erau 14 dar pentru că evoluția a fost favorabilă au fost mutați în alte zone special amenajate pentru pacienții infectați cu SARS-CoV-2.

Alți 11 sunt în secțiile extensii COVID. Zece sunt în Secția Exterioară de la Agigea. Datele se pot modifica în funcție de evoluția pacienților în orice moment. Forme mai severe de boală mai prezintă în special cei care sunt la Terapie Intensivă iar ceilalți prezintă forme medii sau ușoare.

Este o perioadă dificilă pentru întreg personalul medical, toată lumea este mobilizată și se depun toate eforturile pentru a le asigura cele mai bune îngrijiri medicale.

În continuare, pacienții aflați la Terapie Intensivă prezintă forme severe de boală, sunt în stare gravă, mai exact, trei dintre ei, dar datele se pot modifica din moment în moment”, a declarat Crina Kibedi, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Constanța, luni, 4 octombrie.

Reamintim că în dimineața zilei de vineri, 1 octombrie, un incendiu puternic a izbucnit la Secția de ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța, motiv pentru care au fost activate planul roșu și alb de intervenție. Din nefericire, șapte persoane și-au pierdut viața în urma tragediei -- detalii aici: FILMUL UNEI TRAGEDII. Oameni care au venit la spital să se salveze au murit în chinuri! Durere şi revoltă la Infecţioase în timp ce corpuri carbonizate sunt scoase pe targă

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233