dobroge.tv

Live

PROGNOZĂ METEO. Vremea va fi răcoroasă, în majoritatea țării va ploua și se vor înregistra chiar și ninsori

PROGNOZĂ METEO. Vremea va fi răcoroasă, în majoritatea țării va ploua și se vor înregistra chiar și ninsori
02 octombrie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru perioada 2 - 5 octombrie 2021. Astfel, vremea va fi răcoroasă, cu ploi în majoritatea zonelor țării și chiar ninsori și temperaturi negative la altitudini mai mari.

Sâmbătă

Vremea va fi în continuare rece pentru această dată. Cerul va fi mai mult senin, exceptând regiunile sud-estice unde, mai ales în prima parte a zilei, vor fi înnorări şi cu totul izolat, posibil, ploi slabe sau burniţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe litoral şi în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 şi 22 de grade, cu cele mai ridicate valori în regiunile vestice, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 şi 12 grade, mai coborâte, până în jurul a -1 grad, în depresiunile Carpaţilor Orientali. Vor fi condiţii de brumă şi izolat, se va semnala ceaţă.

Presiunea atmosferică va scădea în prima parte a intervalului.

Duminică

Vremea se va încălzi uşor. Cerul va fi mai mult senin, exceptând în prima parte a zilei sud-estul ţării, unde local vor fi înnorări şi cu totul izolat posibile burniţe. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificări temporare în sudul Banatului, iar pe parcursul zilei şi în zona litoralului şi pe suprafeţe mici în nordul Moldovei. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 şi 23 de grade, cu cele mai ridicate valori în vestul ţării, iar cele minime între 3 şi 12 grade, mai coborâte în depresiuni, unde vor fi condiţii de brumă. Izolat vor fi condiţii de ceaţă.

Presiunea atmosferică va fi uşor variabilă.

Luni

În estul şi în sud-estul ţării, vremea va fi răcoroasă, cu cer parţial noros, dar numai cu totul izolat, în special pe litoral, vor fi posibile ploi slabe sau burniţă. În restul teritoriului, cerul va fi variabil la senin şi vremea va continua să se încălzească, valorile termice urmând a se situa în jurul celor caracteristice datei, iar în regiunile vestice devenind mai ridicate decât cele normale în prima decadă a lunii octombrie. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în sudul Banatului şi, local şi temporar, în nordul Moldovei, pe litoral şi în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 şi 25 de grade, cu cele mai ridicate valori în Banat şi sudul Crişanei; minimele termice vor fi cuprinse între 2...3 grade în depresiunile intramontane şi 14 grade în Dealurile de Vest. Dimineaţa şi noaptea, pe arii restrânse va fi ceaţă.

Marți

Valorile de temperatură vor fi comparabile cu cele din intervalul precedent, astfel că vremea se va menţine răcoroasă în est şi sud-est, va fi mai caldă decât în mod obişnuit în regiunile vestice, iar în rest apropiată de normal. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în sud-estul teritoriului şi în zonele de deal şi de munte unde pe spaţii mici va ploua slab, iar noaptea aria de nebulozitate şi ploi va fi în extindere în vest şi nord-vest. Vântul va avea intensificări susţinute, cu rafale de peste 60...65 km/h, în sudul Banatului şi pe crestele montane şi cu caracter local şi temporar, cu viteze mai mici, în celelalte zone. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 şi 25 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 şi 13 grade, mai scăzute în depresiunile intramontane. Pe arii restrânse va fi ceaţă dimineaţa şi noaptea.


Sursă foto: Fanatik

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233